Afganistan'da NATO yine çocukları katletti

Afganistan'da NATO yine çocukları katletti

Afganistan’da NATO güçlerinin bugün düzenlediði bir bombardımanda aynı aileden 6’sı çocuk 8 kişiyi katletti.

Ülkenin doðusundaki Paktia eyaleti hükümet sözcüsü Ruhullah Samun, saldırının Cumartesi akşamı gerçekleştiðini belirtirken, “Bir erkek, bir kadın ve altı çocukları öldü. Bu NATO tarafından yürütülen bir bombardımandı” dedi.

Batılı haber ajansları saldırının Kabil’deki üst düzey bir güvenlik kaynaðı tarafından da doðrulandıðını bildirdi. NATO’nun Afganistan’daki gücü ISAF ise böyle bir olayın sözedildiðini duyduklarını ve konunun soruşturulduðunu belirtti.

NATO güçleri daha önce de defalarca Afganistan’da sivilleri hedef alan saldırılar düzenledi. Bu da hükümet ile kendi ittifakı NATO arasında gerginliklere neden oluyor.

Onlarca sivilin öldürüldüðü saldırılar nedeniyle Mayıs ayı başında Devlet Başkanı Hamid Karzai, ISAF komutanı Amerikalı General John Allen ve ABD’nin Kabil’deki Büyükelçisi Ryan Crocker’i “acil bir toplantı” için başkanlık sarayına çaðırmıştı. Karzai, Washington ile uzun vadeli stratejik ortaklık anlaşmasını durdurma tehdidinde bulunmuştu. Bu anlaşma cumartesi günü Afgan Parlamentosu tarafından onaylandı. Sivilleri hedef alan yeni saldırının bu oylama ardından gelmesi de dikkat çekti.

4 NATO ASKERÝ DAHA ÖLDÜ

Öte yandan ülkenin güneyinde düzenlenen bombalı saldırılarda 4 ISAF askerinin öldüðü bildirildi. Ölen askerlerin kimlikleri ve uyrukları hakkında bilgi verilmedi. icasualties.org internet sitesine göre bu yıl en az 169 NATO askeri Afganistan’da ölürken, işgalin başladıðı 2001’den beri bu sayı 3016’ya yükseldi.

ANF NEWS AGENCY