'AKP Kıbrıslı Türkleri ortadan kaldırmaya çalışıyor'

'AKP Kıbrıslı Türkleri ortadan kaldırmaya çalışıyor'

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), AKP ve “işbirlikçi” UBP hükümetinin, Kıbrıslı Türkleri kurumları ile birlikte ortadan kaldırmaya çalıştıðını belirtti.

Birleşik Kıbrıs Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Salih Efendi, yaptıðı yazılı açıklamada, AKP’nin dayatmaları çerçevesinde birçok Kamu Kurumu ve deðerini özelleştirme adı altında peşkeş çeken “işbirlikçi” UBP hükümetinin, şimdi de KOOP-SÜT’ü elden çıkarmaya çalıştıðını söyledi.

BKP, “KOOP-SÜT’ü satmak demek, ülkedeki hayvancılıðı ve çiftçiliði bitirmek demektir” dedi.

Esas hedefin birçok alanda faaliyet gösteren Kooperatif’in ortadan kaldırılması olduðunun altını çizen Salih Efendi, ülkede Kooperatifçiliðin ortadan kaldırılmasının hayvancı, çiftçi ve köylüyü işsizliðe ve yoksulluða sürükleyeceðini kaydetti.

Kooperatif’te bugüne kadar birçok bölümün batırılarak, kapatıldıðını ve KOOP-SÜT ile bunlara bir yenisinin eklenmek istendiðini ifade eden Salih Efendi, “Kamusal alanların ve kurumların sistemli bir şekilde batırılıp, peşkeş çekilmesi politikası, emekli ve çalışan kesimlere aðır bedeller ödettirecektir. Dolayısı ile hayvancıya, çiftçiye, köylüye ve emekçilere çaðrımız, Kooperatifte oynanan oyunlara sessiz kalmamaları ve özvarlıklarımıza sahip çıkma mücadelesine yardımcı olmalarıdır” dedi.

Salih Efendi, “ülkeyi resmen satılıða çıkaran işbirlikçi UBP hükümetinin, KOOP- SÜT’de yaşanan ekonomik sorunların esas sorumlusu olduðunu ve bu sorumluluðu kurum çalışanlarına yükleyemeyeceðini” vurguladı.

Açıklamada “BKP, özelleştirme adı altında uygulamaya konan bu yok etme siyasetinin karşısında olmaya, toplumun malı olan kurumlarımıza sahip çıkmaya ve çalışanlara her türlü desteði vermeye devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

AKP hükümetinin Kıbrıs’a dönük sömürgeci yaklaşımını sorgulamadan, sadece işbirlikçi UBP hükümetini devirip yerine geçme anlayışı ile geliştirilecek mücadelenin başarı şansının bulunmadıðını belirten BKP MYK Üyesi Salih Efendi, yapılması gerekenin tüm emek, demokrasi ve çözüm güçlerinin en geniş cepheyi oluşturarak, Toplumsal Varoluş ve erken çözüm mücadelesi için harekete geçmeleri olduðunu söyledi.

ANF NEWS AGENCY