Alman turistler Yunanistan ve Balkanları Türkiye’ye tercih ediyor

GfK adlı analiz şirketinden verilen bilgilere göre, Ocak 2017 sonu itibariyle Almanya’dan Türkiye’ye yapılan rezervasyonlar bir önceki yıla oranla yüzde 58 geriledi.

Türkiye hızlı adımlarla diktatörlüğe doğru giderken son yıllarda yaşanan istikrarsızlık nedeniyle turizm sektöründe ciddi bir gerileme yaşandığı biliniyor. Ülkeye gelen turistlerde ilk sırada yer alan Almanların rezervasyonlarında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 58’lik bir düşüş söz konusu.

GfK adlı analiz şirketinden verilen bilgilere göre, Ocak 2017 sonu itibariyle Almanya’dan Türkiye’ye yapılan rezervasyonlar bir önceki yıla oranla yüzde 58 geriledi. Bu oran geçtiğimiz yıl da yüzde 40 oranında gerilemişti.

Şirket yetkilisi Dörte Nordbeck’in verdiği bilgilere göre, Almanlar Türkiye’nin yanı sıra Tunus ve Mısır gibi ülkelere henüz sıcak yaklaşmıyor. Aynı dönemde Yunanistan’a yapılan rezervasyonlarda ise yüzde 67’lik bir artış yaşanırken, bu ülke Mayorka ve İbiza’yı da içeren Balear Adaları’ndan sonra Almanların ikinci tercihi haline geldi.

Almanlar Türkiye’nin yerine Bulgaristan ve Hırvatistan gibi ülkeleri de tercih ederken, Mısır’a rezervasyonlarda az da olsa bir artışın söz konusu olduğu kaydedildi.

GfK’nin analizine göre Türkiye’de yaşanan çatışmalar, patlamalar ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası artan istikrarsızlık Alman turistlerin bu ülkeden uzaklaşmasına yol açan nedenler arasında.