Almanya'da aranan kişinin Berlin saldırısını gerçekleştirdiği kesinleşti

Almanya’nın Berlin kentinde yapılan katliamın failinin Anis Amri adlı Tunus vatandaşı olduğu kesinleşirken, çetenin yakalanamamış olması nedeniyle hükümet de zor bir dönem geçiriyor.

Berlin’deki saldırıda kullanılan tırın içinde bulunan parmak izi örneklerinin Anis Amri’ye ait olduğu anlaşıldı. İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, saldırıyı Amri’nin gerçekleştirdiğinin ‘kesin’ olduğunu söyledi.

12 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan saldırıdan sonra kaçan Anis Amri’nin yakalanması için sınır bölgelerindeki güvenlik önlemleri arttırılırken, birçok kentte evlerde aramalar yapıldığı öğrenildi.

Saldırı gecesi yanlışlıkla Pakistanlı bir mültecinin yakalanması nedeniyle güven kaybı yaşayan Alman güvenlik makamları ile hükümet üyeleri bugün bir araya geldi. Başbakan Angela Merkel’in yanı sıra İçişleri ve Adalet bakanları ile Federal Kriminal Dairesi (BKA) Başkanı’nın katıldığı bir toplantı yapıldı. Merkel burada BKA Başkanı Holger Münch’den bilgi aldı.

24 yaşındaki Tunus vatandaşı çetenin İtalya’da kaldığı dönemlerde kriminal suçlar işlediği ve hapse girdiği ortaya çıkmıştı. Çetenin Almanya’da da benzer faaliyetler içinde olduğu, ancak DAİŞ çeteleriyle bağlantısı nedeniyle tutuklanan Ebu Walaa adlı selefi çeteyle ilişkiye geçmiş olabileceği duyurulmuştu.

Pazartesi gerçekleşen saldırıda 12 kişi yaşamını yitirirken, 12’si ağır olmak üzere toplam 56 kişinin yaralandığı bildirildi.