Almanya’da yakalanan kişi gerçek fail olmayabilir!

Almanya’nın başkenti Berlin’de dün akşam 12 kişinin yaşamına mal olan saldırıdan sonra yakalanan kişinin gerçek fail olmayabileceği iddia edildi.

Dün akşam Breitscheidplatz’daki Noel pazarına bir tırla düzenlenen saldırıdan sonra gözaltına alınan Pakistan vatandaşının görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda yakalandığı ve gerçek fail olup olmadığına dair şüphelerin arttığı bildirildi.

Die Welt gazetesinin polis kaynaklarına dayandırdığı iddiasına göre yakalanan kişi tesadüfen orada olan bir başkasıydı. Gazetenin görüşlerine başvurduğu bir üst düzey polis yetkilisinin “Yanlış adamı yakaladık” dediği de iddia edildi.

Öte yandan polisin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Berlin’lilerin ‘özellikle dikkatli’ olmaları istenirken, gerçek failin halen serbest ve silahlı olabileceği uyarısı yapıldı.

Dün akşamki saldırıdan sonra tırdan inerek kaçan kişinin eşgalinin görgü tanıklarının ifadelerine göre belirlendiği bildirilirken, gözaltındaki kişinin ifadesinin de ‘inandırıcı görünmesi’ nedeniyle gerçek katil olamayacağı düşünülüyor.

Yetkililer, yakalanan kişiden alınacak DNA örneklerinin tırın içinden alınan örneklerle karşılaştırılması sonrasında daha net bir sonuca ulaşılabileceğini öngörüyor.

Berlin’deki saldırıda Polonya’da kayıtlı bir nakliyat şirketine ait tırın kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Tırın park halindeyken şoförünün derdest edilerek öldürülmesi ardından Noel pazarının olduğu alana sürüldüğü anlaşıldı. Polonyalı olan ve kafasına aldığı kurşunla öldürüldüğü tespit edilen tır şoförü dün akşam olaydan hemen sonra tırın içerisinde bulunmuştu.