'Avusturya’da terörist saldırı boşa çıkarıldı'

Avusturya’nın başkenti Viyana’da gözaltına alınan bir kişinin terörist saldırı planladığı düşünülürken, yetkililer halka yoğun kalabalık alanlarda özellikle dikkatli olunmasını tavsiye etti.

Bir basın konferansı düzenleyen İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Viyana’da gözaltına alınan 18 yaşındaki bir kişinin saldırı planladığını söyledi.

Viyana’da ikamet eden şahsın Almanya’ya girip çıktığının anlaşıldığını söyleyen Sobotka, yakalanan şahsın dün Almanya’dan Viyana’ya döndüğüne dair iddialara ise yanıt vermedi.

Avusturya polisinden verilen bilgilere göre ise, yabancı istihbarat örgütleri tarafından saldırı bilgisi verildi. Gözaltındaki kişinin takip edildikten sonra Viyana’daki evinde yakalandığı da öğrenildi.

Kronen Zeitung gazetesinde yer alan haberde ise, yakalanan kişinin DAİŞ sempatizanı olduğu ve bu ayın ‘ikinci yarısında’ bir saldırı planladığı iddia edildi. Haberde, yakalanan kişinin Almanya’dayken patlayıcı maddeleri hazırladığı bilgisi de paylaşıldı.

Öte yandan Avusturya makamları, bir kişinin yakalanmasına rağmen halktan özellikle kalabalık alanlarda daha dikkatli olmalarını istedi.