Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Baltimore'da öfkeli protestolar

ABD'nin Maryland eyaletinin Baltimore kentinde binin üzerinde kişi, polis şiddeti sonucunda hayatını kaybeden siyah genç için yürüdü.

ABD'nin Maryland eyaletinin Baltimore kentinde binin üzerinde kişi, polis şiddeti sonucunda hayatını kaybeden siyah genç için yürüdü

Baltimore'da, 25 yaşındaki Freddie Gray'in gözaltındayken hastanelik olup hayatını kaybetmesi sonucu başlayan gösteriler hafta sonu da devam etti.

Baltimore sokaklarını dolduran protestocular ellerinde "Siyahların Hayatı Önemlidir" ve "Freddie Gray için Adallet" yazılı pankartlar taşıdılar.

Protestocular, "Adalet yoksa, Barış da yok" sloganları ile yürüdüler.

Barışçıl başlayan gösteriler, ilerleyen saatlerde polis ile göstericiler arasında şiddetli çatışmalara sahne oldu.

Balitmore polisinden yapılan açıklamada, Pazar günü çıkan olaylarda 35 protestocunun gözaltına alındığı bildirildi.

Baltimore Belediye Başkanı Mayor Stephanie Rawlings-Blake de, gösteriye şiddet karışmasından dolayı hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Rawlings-Blake şiddeti küçük bir grup 'kışkırtıcının' çıkardığını belirtti.

Olayla ilgili bir video kaydında, 12 Nisan'da çakı bulundurmaktan gözaltına alınan Freddie Gray'in polis aracına bindirilmeden önce ellerini bağlayan polise bağırdığı görülüyor.

Araçtan indikten sonra hastaneye kaldırılan Gray, omuriliğindeki ciddi yaralanma sonucu 19 Nisan'da hastanede hayatını kaybetti.

Olayla ilişkili olarak altı polis askıya alındı.

Polis soruşturmasının 1 Mayıs Cuma günü tamamlanması bekleniyor.

Soruşturma dosyasının eyalet savcılarına sunulmasından sonra polislere dava açılıp açılmamasına karar verilecek.

Geçtiğimiz aylarda da silahsız siyah Amerikalıların polis tarafından öldürülmesi ülke çapında protesto gösterilerine neden olmuştu. Öldürülenler arasında Missouri eyaletinin Ferguson kentinde Michael Brown, New York kentinin Staten Island bölgesinde Eric Garner ve Güney Caroline eyaletinin North Charleston kentinde Walter Scott bulunuyor.