Ekonomik kriz ırkçılıðı tetikledi

Ekonomik kriz ırkçılıðı tetikledi

Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Irkçılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Komisyonu, son yıllarda görülen ekonomik krizin Avrupa'da ırkçılıðı artırdıðı uyarısında bulundu.

Komisyonun yıllık raporunda, üye ülke hükümetlerinin, ekonomik kriz karşısında maðduriyeti artan grupların korunması konusunda daha duyarlı olmaları çaðrısı yaptı.

Raporda, sosyal yardımların azalması ve iş imkanlarının düşmesiyle birlikte, göçmenle ve azınlıklara yönelik hoşgörüsüzlüðün de artmasından ''endişe duyulduðu'' ifade edildi.

Özellikle ırkçı grupların giderek artan oranda görüşlerini ifade edebilmek için sosyal medyayı kullandıðına dikkat çekilen raporda, yine üye ülkelerde ırkçı siyası tartışmaların artmasından da endişe duyulduðu kaydedildi.

Raporda, hükümetlerin, güçlü bir toplum için ırkçılıkla mücadele yöntemlerini daha iyi öðrenmeleri tavsiyesinde bulunulurken, ekonomik krizi gerekçe göstererek, bu alandaki çalışmalardan da kısıntıya gidilmemesi istendi.

Kültürel zenginlik ve farklılıðın tarihte sürekli Avrupa toplumunun yararına olduðu ifade edilen raporda, Avrupa'nın geleceði için ırkçılıkla mücadelenin şart olduðu ifade edildi

ANF NEWS AGENCY