GÖRÜNTÜLÜ

Êzidi Anneler: Barzani Şengal’i Erdoğan’a sattı

Şengalli anneler KDP’nin saldırılarına karşı öfkelerini “Barzani bizi tekrar sattı. KDP ilk önce bizi DAİŞ’e satı şimdi de bizi Erdoğan’a sattı. Tek bir Êzidî kalana kadar KDP’ye karşı savaşacağız" dedi.

Şengalli anneler KDP’nin saldırılarına karşı öfkelerini “Barzani bizi tekrar sattı. KDP ilk önce bizi DAİŞ’e satı şimdi de bizi Erdoğan’a sattı. Tek bir Êzidî kalana kadar KDP’ye karşı savaşacağız ve Barzani çetelerinin topraklarımıza girmesine izin vermeyeceğiz bu saldırılarla 73’üncü katliamı tamamlamak istiyorlar” biçiminde tepki gösterdi.

Bu saldırılarla DAİŞ’in gözlerinde yeninden canlandığını belirten Şengalli ana Xezal Sılo, “Buraya gelen peşmergeler çetedir. Biz bu çetelerin DAİŞ gibi kadınlarımızı kaçırmasından korkuyoruz. Bu çetelerin buraya gelmesi bizim yararımıza değil, bize zarar vermek 73’üncü katliamı tamamlamak içindir. Peşmergelerin şu an yaptıkları ayıptır ihanettir. Biz peşmergelerin tekrar bizim topraklar üzerinden kendi iktidarlarını güçlendirmesini istemiyoruz” diye konuştu.

DAİŞ çetelerin 3 Ağustos 2014’teki saldırılarına dikkat çeken Xezal Sılo, şöyle konuştu: “Nasıl 3 Ağustos’ta kadınlarımızı kaçırdılar, erkekleri öldürdüler şimdi de aynısını yapmak istiyorlar. Bir tane Êzidî kalsa bile biz artık peşmerge ve Barzani’ye güvenmiyoruz. Eğer gerçekten peşmergeler bizi korumak istiyorlarsa şu an 10 köyümüz Şengal Dağı’nın kuzeyinde DAİŞ’in elindedir onları özgürleştirsinler.”

Berfê Îlyas adındaki ana ise KDP ye şu soruları sordu: “Bizi bırakıp kaçtığınızda, kadınlarımız, kızlarımız DAİŞ’in eline geçtiğinde siz nerdeydiniz? O zaman bizi niye bıraktınız şimdi mi aklınıza geldik? En büyük çete KDP peşmergeleridir. Biz genç, yaşlı herkes kendi savunmamızı yapacağız, biz yaşadığımız sürece peşmergelerin bizim topraklarımıza girmesine izin vermeyeceğiz.”

‘73. KATLİAMI TAMAMLAMAK İSTİYORLAR’

Êzidîlerin eski Êzidîler olmadığını da vurgulayan Berfê Îlyas, “Biz ana, çoluk, çocuk, genç, kadın hepimiz örgütlenmişiz, eğitimimizi almışız. Biz katliamdan çok ders çıkardık biz kadınlar olarak kendimizi savunacağız. Nasıl Barzani ve DAİŞ bizim üzerimizde anlaştılar, şimdi de Barzani ve Erdoğan bizim üzerimizde anlaşmışlar. Barzani ve Erdoğan 73’üncü Êzidî katliamını tamamlamak istiyorlar. Barzani tekrar Şengal’i Erdoğan’a sattı. Ama biz bu defa Barzani çetelerinin bir adım ileri atmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.