FBI’in 8 Kasım seçimine etkisi incelenecek

ABD Adalet Bakanlığı, Kasım ayındaki başkanlık seçimleri öncesinde Hillary Clinton hakkındaki açıklamalarıyla gündemde olan FBI hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Cumhuriyetçi Donald Trump’ın kazandığı 8 Kasım seçimlerinden yalnızca iki hafta önce Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey tarafından yapılan açıklamada, Hillary Clinton hakkındaki soruşturmanın yeniden açılacağı duyurulmuştu. Clinton’un Dışişleri Bakanlığı döneminde özel e-mail adresinden resmi konularda yazıştığına dair iddiaya ilişkin soruşturma açıklamasının Trump’ın kazanmasında etkili olduğu savunulmuştu.

Ülkenin yönetimini Cumhuriyetçi Donald Trump ve ekibine devredecek olan Demokrat Parti idaresindeki Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, FBI’in seçim öncesindeki faaliyetlerinin inceleneceği duyuruldu.

Bakanlık açıklamasında, FBI’in seçim öncesindeki faaliyetlerinin ve bunların seçimlere olası etkilerinin inceleneceği bildirildi. Bakanlığın Kongre’nin yanı sıra kamu ve özel kuruluşlardan birçok başvuru aldığı belirtilen açıklamada, FBI hakkındaki iddiaların araştırılmasının istendiği bilgisi verildi.

Adalet Bakanlığı, FBI hakkındaki incelemelerin Clinton’un e-mailleriyle ilgili soruşturmayla alakalı olmadığı ve daha ziyade söz konusu soruşturma sürecine odaklanılacağı da belirtildi.