Göçmen faciası: yüzlerce kişi boğuldu

700’den fazla kaçak göçmeni Afrika’dan Avrupa’ya taşıyan tekne, dün gece Libya'dan İtalya'ya ulaşmaya çalışırken alabora oldu

700’den fazla kaçak göçmeni Afrika’dan Avrupa’ya taşıyan tekne, dün gece Libya'dan İtalya'ya ulaşmaya çalışırken alabora oldu. Batan teknenin yolcularının çoğuna ulaşılamadı.

Malta merkezli Times of Malta gazetesi, 700'e yakın kaçak göçmeni taşıyan bir teknenin dün gece İtalya'nın Lampedusa adasının 193 km açığında battığını yazdı. 28 kişi kurtarılsa da, pek çok cesedin Libya'nın 40 deniz mili uzağında kıyıya vurduğu belirtildi. Geminin batmasına sebep olan olayın, yolcuların yanlarından geçen büyük bir geminin ilgisini çekmemek için teknenin bir tarafına toplanmasından kaynaklandığı düşünülüyor. Bölgede acil durum ilan edilirken, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ocaktan beri İtalya'ya doğru umut yolculuğuna çıkan ama denizda boğularak ölen kaçak mültecilerin sayısı 1500'ü geçti. Pazartesi de yine Libya'dan İtalya'ya giden mülteci gemisinin batması sonucu en az aralarında çocukların da bulunduğu 400 kişinin hayatını kaybetmişti.