Hollande: Fransa DAİŞ’e karşı Irak’ın yanında olacak

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Mahsum’la yaptığı görüşmenin ardından açıklamada bulundu.

Hollande, "DAİŞ’in yok edilmesinin ardından da Irak’ın yeniden yapılandırılmasında yerimizi alacağız" dedi.

Beraberindeki bir heyetle bugün Irak’ın başkenti Bağdat’a gelen Hollande, Mahsum tarafından Selam Köşkü’nde kabul edildi. Görüşmede Hollande ve Mahsum, Musul Operasyonu'nun gidişatı, bölgenin güvenlik durumu ve her iki ülke arasındaki ilişkilere ilişkin görüş alışverişinde bulundu. 

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Mahsum, “Fransa cumhurbaşkanı ikinci kez Irak’ı ziyaret etmektedir. Irak için uluslararası desteğin sağlanması ve Irak güçlerinin DAİŞ’e karşı verdiği savaşın başarılı olması için Hollande çok büyük çabalar harcamıştır” dedi.   

Teröre karşı mücadele amacıyla Paris’te bir konferans gerçekleştirildiğini ve bu konferansta Irak’a yönelik uluslararası desteğin garanti altına alındığını ifade eden Mahsum, “Fransa DAİŞ’e karşı yürütülen savaşta Irak güçlerine daha fazla destek sunacak ve Irak’ın yeniden inşasında da rol oynayacaktır" diye kaydetti. 

HOLLANDE: YENİDEN İNŞADA YER ALACAĞIZ

Hollande ise şunları söyledi: "2 yıl önce Irak’a geldiğimde, Irak güvenlik açısından son derece kötü bir durumdaydı ve DAİŞ Irak’ın birçok bölgesini işgal etmişti. Bu ziyaretin ardından Fransa’ya döndüğümde bir güvenlik toplantısı düzenledik ve bu toplantıda Irak’a uluslararası destek verilmesi kararı alındı. Irak’a yönelik desteğimizi açıkladık. Şu anda Irak’ın durumu daha iyi ve güvenlik güçleri birçok bölgeyi DAİŞ çetelerinden kurtarmış durumda.

Irak güçlerinin DAİŞ’e karşı elde ettiği bu başarılarda Fransa’nın da payı bulunmaktadır. Musul halkının yanında olduğumuzu ifade ediyor ve DAİŞ’in yok edilmesi ardından da Irak’ın yeniden inşasında yer alacağımızı ifade ediyoruz."