İsveç'te ırkçı lider mahkum oldu

İsveç'in Skaraborg kentinde Soldiers of Odin (Odin'in Askerleri) adlı ırkçı grubun lideri, Yahudi ve Müslümanlara karşı nefret suçu işlemekten mahkum oldu.

Savcı, 44 yaşındaki ırkçı lider hakkında bestelediği ırkçı şarkıları Youtube'de yayınlayarak halk topluluklarına yönelik kışkırtıcılık yapma ve nefreti yaygınlaştırma suçundan soruşturma başlatmıştı.

Irkçı lider, ”Fahişeler ve zenciler” ve ” Bizim ari şölenimiz” adlı şarkılarda gitar çalarak Müslümanları havaya uçuracağını ve eşlerini öldüreceğini, Yahudileri gaz odalarına göndereceğini söylüyor. Şarkılardan birini ”Ben Naziyim, Nasyonal Sosyalistim” diyerek bitiriyor.

Duruşmada ırkçı lider, şarkıları söylediğini ve Youtube yüklediğini kabul etti ama nefret suçu işlemediğini iddia ederek beraatını istedi.

Skaraborg İl Mahkemesi, şarkıların internet aracılığıyla geniş kitlelere ulaştırıldığını ve bazı halk gruplarını hedef aldığını belirterek ırkçı lideri nefret suçundan mahkum etti ve 100 saat sosyal hizmet işlerinde çalışmasını kararlaştırdı.