İsveç'te yeni bir ırkçı parti daha kuruldu

2014 yılında yapılan seçimlerde % 12,8 oranında oy alarak 50 sandelye elde eden ırkçı ve yabancı düşmanı İsveç Demokratları'nın gençlik örgütünün eski yöneticileri, ”İsveç İçin Alternatif” adlı yeni bir ırkçı parti kurdu.

Partinin gençlik örgütü İsveç Demokratları Gençlik'in 2015 yılında, İsveç'in en ırkçı ve saldırgan grubu olan Kuzey Direniş Hareketi'nin (NMR) gençlik örgütü Kuzey Gençlik ile ilişkileri açığa çıkmıştı.

Nazi ve ırkçı geçmişini unutturmak isteyen İsveç Demokratları, ortaya çıkan gerçekler karşısında İsveç Demokratları Gençlik'in 20 civarında yöneticisi hakkında soruşturma başlatmış ve bunlardan bir kısmını partiden ihraç etmişti.

İsveç Devlet Radyosu'nun Ekot Ajansı, ihraç edilen  İsveç Demokratları Gençlik'in Başkan ve Başkan Yardımcısı William Hanne ve Gustav Kasselstrand'ın gizlilik içinde yeni bir parti kurduklarını ve seçimlere katılmak için Seçim Kurulu'na başvurduklarını kamuoyuna açıkladı.

Yapılan başvuruda, partinin 2018 yılında yapılacak genel seçimler, Avrupa Parlamentosu seçimleri ve Stockholm ilinde yapılacak yerel seçimlere katılacağı belirtiliyor. 'İsveç İçin Alternatif'in yöneticileri İsveç Demokratları'nı sığınmacılara karşı uzlaşmacı bir politika izlemekle suçluyor ve daha katı bir sığınmacı ve göçmen politikasından yana olduklarını söylüyor.