İsveç Vergi Dairesi Genel Müdürü görevden alındı

Başbakanlık binasında bir basın toplantısı yapan İsveç Ekonomi Bakanı Magdalene Andersson, Vergi Dairesi Genel Müdürü Ingemar Hansson’un görevden alındığını açıkladı.

Hansson, geçtiğimiz yılın Nisan ayında Vergi Dairesi’nde meydana gelen skandaldan sonra kurumun güvenirliğini sağlamak amacıyla Vergi Dairesi’nin başına getirilmişti. İsveç Devlet Televizyonu’da dün yayımlanan   ‘Görevimiz Araştırma’  programında Hansson’un bir mimarlık firmasına borcunu ödemek istemeyen kadın arkadaşına hukuki olarak temsilcilik yaptığı açığa çıkmıştı.

Hansson, ayrı yaşadığı kadın arkadaşına bir yakını olması sıfatıyla temsilcilik yaptığını ve Genel Müdürlük makamını kötüye kullanmadığını iddia etmişti.

Ekonomi Bakanı Andersson, geçtiğimiz yıl Vergi Dairesi’nde ortaya çıkan skandaldan sonra kurumun saygınlığını kazanması için Hansson’u görevlendirdiğini ama ortaya çıkanlardan sonra yeni bir yönetimin Vergi Dairesi’ni yönetmesinin daha uygun olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında Vergi Dairesi Genel Müdürü Helana Dyrssen, eski Dışişleri Bakanı Müsteşarı Frank Belfrage’ye gazetecilerin yurt dışında bulunan ve vergisi ödenmeyen varlıklarını araştırdığını söylediği için görevden alınmıştı.