Kahire'deki çatışmalarda 5 ölü, 50 yaralı

Kahire'deki çatışmalarda 5 ölü, 50 yaralı

Mısır’ın başkenti Kahire’de Savunma Bakanlıðı yakınında askeri darbeye karşı düzenlenen bir gösteriye yapılan saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı.

Güvenlik kaynaklarına göre saldırı bu sabah düzenlenen saldırı nedeniyle saldırganlar ve askerlerin iktidardan çekilmesi için günlerdir protesto halinde olan göstericiler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Saldırganların kimler tarafından yönlendirildiði konusunda bilgi yok ancak, güvenlik kaynakları bunların sabah saatlerinde evlerinden çıkan bazıları silahlı kent sakinlerin olduðunu söylüyor.

Bir doktor yaşanan çatışmalarda 5 kişinin öldüðünü ve en az 50 kişinin yaralandıðını bildirdi. Saðlık Bakanlıðı ise cenazeler hastanelere kaldırılmadan bunu doðrulayamayacaklarını ifade ederken, bazıları aðır olmak üzere onlarca yaralının olduðunu belirtti.

Devlet televizyonu çatışmaların sürdüðünü duyurdu. Protestocular arasında, 23-24 Mayıs’ta öngörülen cumhurbaşkanlıðı seçimi için adaylıðı seçim komisyonu tarafından reddedilen Sünni Ýslamcı liderlerden Hazım Ebu Ýsmail de bulunuyor.

ANF NEWS AGENCY