Kolombiya’da patlama: 1 polis öldü, 31 kişi yaralandı

Gerilla grupları ile barış anlaşmalarının yapıldığı Kolombiya’da Pazar günü bir patlama yaşandı. Saldırıda 1 polis öldü, 31 kişi yaralandı.

Saldırı Başkent Bogota’da La Santamaria arenası çevresinde gerçekleşti. Belediye başkanı, yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğunu bildirdi. Patlamaya bir bombanın yol açtığı belirtildi.

La Santamaria arenasında geçen Ocak ayında boğa güreşleri, dört yıl aradan sonra yeniden başladı. Bu güreşler yoğun protestolara neden oldu.

Saldırı da alanda güvenliği sağlayan polisleri hedef aldı. Belediye Başkanı, herkesin güvenli bir şekilde boğa güreşlerini izleyebileceğini savundu.

Belediye Başkanı, “Teröristler bizi yıldıramaz” derken, kimden şüphelendikleri konusuna netlik kazandırmadı.

22 Ocak’ta başlayan Boğa güreşlerine karşı protesto düzenlenen protesto eylemlerinde polis ve eylemciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştı.

2012 yılında, belediye “hayvanlara yönelik işkence ve korkunç uygulamaların” önünü almak için Santamaria’nın boğa güreşleri için kullanılmasını yasaklamıştı. Anayasa Mahkemesi’nin boğa güreşleri lehine aldığı karardan sonra, bu korkunç “spor” yeniden hayata geçirildi.