YENİLENDİ II

Malta’ya kaçırılan uçaktan 109 yolcu tahliye edildi

Libya’nın Sebha kentinden Trablus’a giden Afriqiyah Havayolları’na ait uçağı kaçıran ve iki kişi oldukları sanılan eylemcilerin şimdiye kadar 110’a yakın yolcu serbest bırakıldı.

Uçağın indirildiği Malta’nın Başbakanı Joseph Muscat, pazarlıklar sonucu uçakta bulunan 28 kadın ve bir çocuğun aralarında olduğu ilk grubun serbest bırakıldığını duyurmuştu. Muscat sosyal medya hesabından yaptığı ikinci açıklamada şimdiye kadar 65 yolcunun bırakıldığı bilgisini paylaşırken, sonrasında da 44 kişinin daha tahliye edildiğini duyurdu.

Başbakanın verdiği bilgiye göre toplam 109 kişi serbest bırakılmış oldu.

Devrik Libya lideri Muammer Kaddafi yanlısı olduklarını söyleyen ve 7’si mürettebat 118 kişinin olduğu uçağı kaçırdıktan sonra Malta’ya inmeye zorlayan eylemcilerin yolcuları serbest bırakacakları duyurulmuştu. Libya’dan yayın yapan El Bilad gazetesine göre ise, El Fetih el Gadida adlı örgüte mensup olan korsanların Muammer Kaddafi’nin cezaevindeki oğlu Seyfülislam Kaddafi’nin serbest bırakılmasını istediklerini iddia ediyor.

Malta Today ve Times of Malta’da yer alan haberlerde ise eylemcilerle pazarlıklara Libya Ulaştırma Bakanı Milad Matug’un da dahil olduğu bildirilmişti. Pazarlıklar sonucu ilk aşamada kadın ve çocuk yolcular serbest bırakılmıştı.

Uçak kaçırma eylemi nedeniyle Malta Uluslarararası Havaalanı’na özel birlikler sevkedilmiş ve uçuşlar geçici olarak ertelenmişti.