Musul’da 4 mahalle daha kurtarıldı

Iraklı yetkililer, Musul’un 4 mahallesinin daha DAİŞ’ten kurtarıldığını ve çatışmalarda 270 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

Irak güçleri ortak operasyonları yetkilisi Abdulemir Reşid Yarella, yaptığı açıklamada koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da desteğiyle Musul’un 4 mahallesinin daha çete işgalinden kurtarıldığını ve 270 çetenin öldürüldüğünü kaydetti. 

Abdulemir Reşid Yarella operasyonun ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri verdi: “Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının da desteğiyle Doğu cephesinde Rifaq Mahallesi kurtarılmış, burada çetelere ait bazı araçlar imha edilmiş ve 10 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz ayrıca Güney cephesinden kuzeydeki Wehde Mahallesi’ne doğru ilerlemiştir. Ayrıca Birinci Doktorlar Mahallesi ve İkinci Doktorlar Mahallesi ile Firqan Mahallesi de denetim altına alınmıştır. Diğer yandan dörtyoldaki dördüncü köprü de ele geçirilmiş, burada 65 DAİŞ çetesi öldürülmüş ve çetelere ait bazı araçlar imha edilmiştir.” 

Yarella ayrıca Musul’un güneyindeki kolun da sol taraftan ilerleyen Irak güçlerinin Selam ve Şifa adlı hastenelerle Tıp fakültesini ele geçirdiğini, ayrıca Filistin ve Domiz mahallelerinin bir bölümünün çetelerden alındığını ve yaşanan çatışmalarda 146 çetenin öldürüldüğünü ifade etti. 

Irak güçleri ortak operasyonları yetkilisi Abdulemir Reşid Yarella’nın yaptığı açıklamada kentin kuzeyinden ilerleyen Irak güçlerinin de DAİŞ çetelerinin bir saldırısını püskürttüğü ve bu çatışmalar sonucunda 26 DAİŞ çetesinin öldürüldüğü, Musul’un güneybatısından ilerleyen güçlerin ise 20 DAİŞ çetesini öldürdüğü ifade edilirken, Paxire köyü yakınlarında ise bir saldırının gerçekleştiği kaydedildi.