Sarkozy'nin 'anket sarhoşluðu'na tepki

Sarkozy'nin 'anket sarhoşluðu'na tepki

Çevre aktivisti Raymon Avrillier, Fransa Cumhurbaşkanlıðı’nın 2012 seçimlerine yönelik 2007 ile 2009 arasında 6,35 milyon euro maliyeti olan 264 anket istediðini açıklayarak, Sarkozy’nin “anket sarhoşluðuna” ve “düzensizliklere” tepki gösterdi

Grenoble kentinde bir basın toplantısı düzenleyen Raymond Avrillier, “Haziran 2007 ile Temmuz 2009 arasında, bazıları açık bir şekilde UMP (iktidar partisi) tarafından özellikle 2012 cumhurbaşkanlıðı seçimlerine yönelik kullanılan 6.35 milyon euro maliyetli 264 anket Cumhurbaşkanlıðı tarafından talep edildi” dedi.

Sarkozy’nin “anket sarhoşluðu” ve “düzensizliklere” tepki gösteren Avrillier, özellikle iktidar partili Grenoble eski belediye başkanı Alain Carignon’un 2009’da düşürülmesine yol açmıştı.

Avrillier, 17 Şubat günü cumhurbaşkanlıðından 2007 ile 2009 arasındaki anketler ve faturalarını istemişti. Çevreci aktivist bu belgelerden sadece 134’ünün eline geçtiðini söyledi.

Seçimlere ilişkin “anket savaşları” son zamanlarda yoðun tartışma konusu olmuştu. Anketler sonuçlara ilişkin pek yanılmasalar da, oyların yönlendirilmesinde önemli rol oynuyor ve dinamik oluşturuyorlar. Bu nedenle anketlerin baðımsızlıðı ciddi bir tartışma konusu olmuş durumda.

Fransa’da cumhurbaşkanlıðı seçimlerinin ikinci turu 6 Mayıs’ta yapılıyor. Anketler Sarkozy’nin sosyalist rakibi François Hollande karşısında kaybedeceðini gösteriyor.

ANF NEWS AGENCY