Seibert: Nazizm suçlaması sadece insanlığa karşı suçları zararsız göstermeye yarar

Almanya ile Türkiye arasında yaşanan miting ve ‘Nazizm’ tartışmalarına hükümetten sert tepki gelirken, Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci kapsamında verilen fonların da araştırılacağı kaydedildi.

Erdoğan’ın birçoğu şaibeli bir biçimde yanlış bilgilendirildiği için Alman belediyelerince iptal edilen referandum mitingleri nedeniyle Alman hükümetine yaptığı ‘Nazizm’ suçlamasına hükümetten sert tepki gösterildi.

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Nazizm suçlamalarının ‘absürd’ olduğunu söylerken, böylesi bir suçlamanın kabul edilemeyeceğinin altını çizdi. Suçlamaların ‘yersiz’ olduğunu da söyleyen Seibert, bunun ise sadece ‘Nasyonal sosyalist rejimin işlediği insanlığa karşı suçları zararsız gibi göstermeye yarayacağını’ vurguladı.

Erdoğan’ın iddialarının aksine Almanya’daki referandum mitinglerinin tümüyle yasaklanması gibi bir planlarının olmadığını dile getiren Steffen Seibert, “Bu mitingler hukuk içinde ve kanunlara göre olmalı ve başvuruları açık bir biçimde yapılmalıdır” diye konuştu.

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik süreci kapsamında aldığı mali yardımlara da değinen Seibert, bu fonların amacına ulaşıp ulaşmadığının AB tarafından kontrol edilmesi gerekeceğini de söyledi.