Suriye'de BM gözlemcilerine bombalı saldırı

Suriye'de BM gözlemcilerine bombalı saldırı

Suriye’de BM gözlemcilerinin içerisinde yer aldıðı konvoya yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu en az 6 asker yaralandı.

Alınan bilgilere göre BM özel temsilcisi Kofi Annan’ın krizden çıkış planını yerinde izleyen BM gözlemcileri bugün bir saldırının hedefi oldu. AP ajansına göre gözlemcilerin içinde bulunduðu aracın geçişinden saniyeler sonra yaşanan patlamada, gözlemcileri koruyan en az 6 asker yaralandı.

Konvoyda gözlemci heyetinin başkanı General Robert Mood’un da bulunduðu ifade edildi. Konvoy, gözlemciler ve gazeticilerle birlikte Deraa'ya doðru gidiyordu. Saldırının arkasında kimin olduðu bilinmiyor.

BM özel temsilcisi Kofi Annan’ın ateşkes planını gözetmek için bir gözlemci heyetin ülkede bulunduðu sırada daha önce de patlamalar yaşanmıştı. 12 Nisan’da yürürlüðe giren ateşkes hem muhalifler hem de rejim tarafından sık sık ihlal ediliyor. Geçtiðimiz hafta, Batılıların desteðindeki isyancılar, "ateşkese uymayan" rejime karşı saldırılarda bulunabilecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Annan'ın sözcüsü 4 Mayıs günü düzenlediði basın toplantısında “Küçük işaretler var, bazı aðır silahlar geri çekildi, bazıları kaldı” demişti.

Sözcü, "Küçük ve yavaş olsa da alanda hareketlilik işaretleri var. Sizin görmediðiniz işaretler de var zira bu arabuluculuk gizli bir şekilde yürütülüyor" diye belirtmişti.

ANF NEWS AGENCY