Suriye tankları Halep'e girdi, Hula'da onlarca ölü iddiası!

Suriye tankları Halep'e girdi, Hula'da onlarca ölü iddiası!

Suriye ordusunun merkezdeki Hula kasabasına düzenlediði bombardımanda 90’ı aşkın kişinin öldüðü iddia edilirken, zırhlı araçların ilk kez Halep kentine girdiði bildirildi.

Batılı medyanın Müslüman Kardeşler’e baðlı Londra merkezli Ýnsan Hakları Gözlemevi’ne dayandıdıðı bilgilere göre Hula bölgesine yönelik Cuma gününden beri süren bombardımanda 25’i çocuk 90’ı aşkın kişi hayatını kaybetti.

Batılı ülkeler ile Türkiye ve Katar ikilisinin desteðindeki Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni acil toplanmaya çaðırdı. SUK’a göre Hula’da 110 kişi hayatını kaybetti.

Cuma günü de Halep’te onbinlerce kişinin protesto gösterisi ardından ilk kez zırhlı araçların ülkenin bu ikinci büyük kentine girdiði bildirildi. Muhaliflere göre rejim güçleri kentte Cuma günü 6 sivili katletti.

Zırhlı araçların özellikle Kalase ve Bostan El Kasr mahallelerinde olduðu belirtilirken, ülkenin kuzeyinde Türkiye ile olan sınırda helikopterlerin ilk kez “Kürt daðları” olarak adlandırılan alanları bombaladıðı gelen bilgiler arasında. Bu bölgeye zırhlı araçlar giremediði için, bombalama yapıldıðı belirtiliyor

ANF NEWS AGENCY