Şam'da intihar saldırısında 9 ölü, onlarca yaralı

Şam'da intihar saldırısında 9 ölü, onlarca yaralı

Suriye’nin başkenti Şam’ın merkezindeki tarihi Midan mahallesinde düzenlenen bir intihar saldırısında en az 9 kişi hayatını kaybetti, onlarcası da yaralandı.

Kamu televizyonuna göre saldırı Zeynel Abidin camisi karşısında, Cuma namazı çıkışında meydana geldi. Sivil ve güvenlik güçlerinden oluşan 9 kişinin öldüðü, onlarca kişinin yaralandıðı bildirildi.

Daha öncesinde Londra merkezli Suriye Ýnsan Hakları Gözlemevi, Şam’ın sanayi bölgesinde, ulusal ulaşım şirketi yakınında bir patlama meydana geldiðini duyurmuş ancak öldü veya yaralı olup olmadıðı konusunda herhangi bilgi verilmemişti. Batılı kaynakların temel kaynaðı olan gözlemevi, Müslüman Kardeşler’e baðlı olarak çalışıyor.

Bu son patlamalar BM özel temsilcisi Kofi Annan’ın ateşkes planını gözetmek için bir gözlemci heyetin ülkede bulunduðu sırada meydana geldi. 12 Nisan’da yürürlüðe giren ateşkes hem muhalifler hem de rejim tarafından sık sık ihlal ediliyor.

En son Aralık 2011 ve Ocak 2012’de Şam’ın merkezinde Midan ve Kafar Suse mahallelerinde intihar saldırıları düzenlenmişti.

Yetkililer saldırılardan “silahlı terörist grupları” sorumlu tutarken, Batı destekli muhalif grup ise rejimi suçlamıştı.

ANF NEWS AGENCY