Ýran internetin fişini çekiyor!

Ýran internetin fişini çekiyor!

Sansürün en yaygın şekilde kullanıldıðı Ýran bir adım daha atarak yeni geliştirdiði filtreyle kullanıcıların tüm dünyayla baðlantısını kesmeye hazırlanıyor

Ýnternet üzerinde en sıkı kontrol uygulayan ülkelerden Ýran yeni geliştirdiði filtreyle kullanıcıların tüm dünyayla baðlantısını kesmeye hazırlanıyor.

‘Helal internet’ ya da ‘temiz internet’ adıyla anılan projede kullanıcıların tüm yabancı sosyal medya siteleri ya da e-posta servislerine girmesi engellenecek.

Yasaktan facebook, twitter, gmail, hotmail gibi sitelerin yanısıra uluslararası haber siteleri de nasibini alacak. E-posta hizmeti ise sadece Iran Mail adı verilen bir servis üzerinden saðlanacak.

Kullanıcılar e-posta hesabı almak için adreslerini ve kimlik numaralarını polise vermek zorunda olacak.

Filtre sistemi sadece bazı devlet kurumları ve ticaret organlarının yabancı internet sitelerine girmesine izin verecek. Bu kullanıcılar da yakından takip edilecek ve özel izin almaları gerekecek.

Yeni sistemin en büyük destekçilerinden olan dini lider Ayetullah Ali Hamaney “Batı ülkeleri, internet üzerinden kültürümüze saldırı gerçekleştiriyor” diyerek sansürü savunmuştu.

ANF NEWS AGENCY