Ýsrail Filistinlilere ait 65 binayı yıktı

Ýsrail Filistinlilere ait 65 binayı yıktı

Filistin topraklarındaki yıkımlara karşı mücadele eden "Yerleşimlere Karşı Birlikte" örgütünün hazırladıðı raporda, Ýsrail yönetiminin, bu yıl Batı Şeria ve diðer bölgelerde 65 ev ile tesisi yıktıðı belirtildi.

Yıkımların, el-Aðvar bölgesi ile el-Halil, Nablus ve Kudüs kentlerinde yoðunlaştıðına işaret edilen raporda, yıkımların sadece evlerden ibaret kalmadıðı, kültür merkezleri, mescitler ve ticari mekanların da hedef alındıðı kaydedildi.

Raporda ayrıca, evleri yıkılan Filistinlilerin, enkaz üzerine kurdukları çadır yada barakaların da yıkıldıðı ifade edildi.

Ýsrail yönetiminin yıkımları haklı göstermek için çeşitli nedenler öne sürdüðü, bunlar arasında yaygın olarak, binaların ruhsatının bulunmamasının gerekçe gösterildiði belirtilen raporda, Ýsrail makamlarının, bazı binalar hakkında da Yahudi yerleşimcilere ve otoyollara yakınlıðı gerekçesiyle yıkım kararı verdiði belirtildi.

Raporda, Ýsrail'in uygulamalarının, 4. Cenevre Sözleşmesi'ne göre yasadışı olduðu, aynı zamanda insanların kendi mülklerinden keyfi olarak tahliyesini yasaklayan uluslararası insan hakları kurallarının da açık bir ihlali anlamına geldiði savunuldu.

ANF NEWS AGENCY