Yemen'e Arap müdahalesinde bilanço ağırlaşıyor

Yemen'de Şii Husilere yönelik Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonun saldırılarında bilanço giderek ağırlaşıyor.

Yemen'de Şii Husilere yönelik Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonun saldırılarında bilanço giderek ağırlaşıyor.

26 Mart Perşembe günü başlayan bombardımanlar devam ediyor. 10 ülkenin katıldığı Sünni Arap koalisyonun sözcüsü, şimdilik bir kara harekatının gerekli olmadığını söyledi.

Bu açıklamadan kısa bir süre önce UNİCEF, koalisyonun yürüttüğü operasyonun başından bu yana çatışmalarda en az 62 çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi.

UNİCEF, "Çocuklar mutlak surette korunmalı ve çatışmanın tarafları çocukları korumak için ellerinden geleni yapmalı" dedi.

BM çocuk fonu UNİCEF, çatışmalarda en ihtiyaç duyulan sağlık servisleri ile eğitim sisteminin de ağır zarar gördüğünü belirtti.

Uluslararası Af Örgütü de 31 Mart günü düzenlenen hava saldırılarında yanarak can veren 14 kişi arasında 4'ü çocuk olmak üzere en az 6 sivilin olduğunu kaydetti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, çok sayıda sivilin ölüm haberi ardından "son derece endişeli" olduğunu söyledi.

Salı-Çarşamba gecesi ülkenin batısındaki Hudeyda kentinde bulunan bir süt fabrikası da bombalandı. Saldırıda onlarca kişi hayatını kaybetti.

Vali Hasan Ahmed, "37 kişi hayatını kaybetti, 80 kişi yaralandı" derken, gece yapılan saldırının nerden geldiğine açıklık getirmedi.