Yunanistan’da siyasi kriz derinleşiyor

Yunanistan’da siyasi kriz derinleşiyor

Yunanistan’daki seçimlerden büyük güç kazanarak ikinci çıkan radikal sol parti Syriza, koalisyon hükümetine katılmayı reddetti.

Muhafazakar Nea Dimokratia partisi lideri Antonis Samaras, Syriza’nın ayrıca kurulmak istenen koalisyona da destek de vermeyeceðini bildirdi. Samaras, söz konusu açıklamayı, Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias, Syriza ve Pasok parti liderleri arasında gerçekleştirilen görüşme ardından yaptı.

Cumhurbaşkanı Papoulias, tıkanan koalisyon hükümeti kurmak için son kez arabuluculuk yapmaya çalıştı.

Nea Dimokratia, Syriza ve Pasok, kendi aralarında yapmış oldukları koalisyon hükümeti kurma müzakerelerinde, iki partinin aksine Syriza’nın kısıtlamalarla ilgili planları kökten reddetmesi nedeniyle bir sonuca ulaşamadılar.

Papoulias’ın girişiminin de sonuçsuz kalması durumunda Yunanistan’da önümüzdeki ay yeniden seçime gidilecek. Seçime gidilmesi durumunda ise ülkenin Euro’dan çıkması ihtimali yüksek. Zira, AB ve ÝMF baskıları ile ülkede uygulamaya konulan ve daha da aðırlaştırılmak istenen kısıtlamalara büyük tepki duyan Yunanlıların, protesto partilerine desteklerini arttırmaları bekleniyor. Bu durumda yapılacak seçimlerden Syriza ile diðer küçük protesto partilerinin zaferle çıkmaları bekleniyor.

ANF NEWS AGENCY