‘Devrim ve komünizm şehitleri anıldı’

‘Devrim ve komünizm şehitleri anıldı’

Almanya’nın Ludwigshafen kentinde “devrim ve komünizm” şehitleri anıldı. TKP/ML tarafından organize edilen etkinlik, Ludwigshafen Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi. TKP/ML’nin organize ettiği anmaya yaklaşık 200 kişi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma, kültürel programla devam etti. Grup Haykırış, Yeni Kadın Müzik Korosu, Gülcan ve Grup Gökkuşağı şiir ve marşlarla etkinliğe katkı sundu.

Marx, Engels, Lenin, Stalin ve Mao’nun resimlerinin yanı sıra TKP / ML kurucu önderlerinden İbrahim Kaypakkaya, Süleyman Cihan, Kazım Çelik ve Mehmet Demirdağ, PKK öncü kadrolarından Mazlum Doğan ve Kobanê direnişinde yaşamını yitiren Arîn Mîrxan, Oğuz Saruhan’ın posterleri de etkinlik salonunda yer aldı.

Anmada NAV-DEM'e bağlı Şehit Aileleri Kurumu KOMAW ve MLKP temsilcisi de birer konuşma yaptı.

TPK/ML adına yapılan açıklamada, "TC faşizmine karsı silahlı mücadelenin yükseltileceğini ve aynı zamanda, Kobanê'deki TİKKO savaşçılarının enternasyonal mücadeleyi güçlendirme açısından önemli bir yerde durduğunu" dile getirdi.

Anmada "Gün direnişi büyütme günü ve biz pratigimizle ve ideolojimizle devrimci mücadeleyi yükselteceğimize söz veriyoruz" denildi.