Erciş'te 3 ARGK gerillası için mevlit verildi

Erciş'te 3 ARGK gerillası için mevlit verildi

Erciş'te çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren 3 ARGK gerillası için mevlit verildi. HDP Milletvekili Üçer, "elde edilen kazanımlar için PKK, HPG, YPG ve YPJ'li kahramanlara borçlu olduklarını" belirtti. 
Van'ın Erciş ilçesinde, çeşitli tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamlarını yitiren fakat kimlik bilgileri geçtiğimiz günlerde açıklanan ARGK gerillaları Sernaz Taştan, Abdurahman İstay ve Aydın Hezer için mevlit verildi. 
Yeşilova Mahallesi'nde Taştan için mevlitin verildiği alana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve yine çeşitli tarihlerde yaşamlarını yitiren PKK ve YPG'lilerin fotoğrafları asıldı. 
Abdurahman İstay  (Kamuran Zilan) ve Aydın Hezer  (Reşo Zilan) için ise Doğancı (Doğançî) Mahallesi'ndeki taziye evinde mevlit verildi. Burada da Öcalan, Abdurahman İstay, Aydın Hezer ve aynı köyden çeşitli tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamlarını yitiren PKK, HPG ve YPG'lilerin fotoğrafları asıldı. Mevlide, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, DBP Van Van İl Eş Başkanları Avukat Miraz Çallı, Hamiyet Şahin, HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, MEYA-DER yöneticileri,  İlçe Belediye eş başkanları,  sivil toplum örgütü temsilcileri ve halk katıldı.  

ÜÇER: TÜRK DEVLETİ KAZANIMA TAHAMMÜL EDEMİYOR

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından söz alan HDP Van Milletvekili Üçer, Kobanê zaferine değinerek, "elde edilen kazanımlar için PKK, HPG, YPG ve YPJ'li kahramanlara borçlu olduklarını" dile getirdi. Türkiye devletinin bu kazanıma tahammül etmediğini ifade eden Üçer, "Günlerdir Van'ın çeşitli ilçelerine cenaze haberleri gelmektedir. Halk kendisi uğruna savaşmış gerillalarını sahipleniyor" dedi. 
Üçer, polislerin darp ettiği Muradiye Belediyesi Eş Başkanı Safure Güneş'in uğradığı saldırıya da değinerek, "Kobanê'deki kazanımı Kürt halkı coşku ile karşıladı. Birçok yerde halk bu coşkuyu yürüyüş, slogan ve halaylarla kutladı. Muradiye'de de kutlama gerçekleştirilmek istendi. Fakat devlet güçleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını bahane ederek halkın coşkusuna gölge düşürmek istedi. Polisler belediye eş başkanımızı darp ederek hastanelik etti. Eş başkanımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırıyı ne biz, ne de Kürt halkı kabul edecektir" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından mevlit  okunan dualarla son buldu.