HPG gerillası Ete son yolculuğuna uğurlandı

HPG gerillası Ete son yolculuğuna uğurlandı

Şengal'de yaşamını yitiren HPG gerillası Hasan Ete'nin cenazesi, Bismil'in Üç Tepe köyünde binlerce kişi tarafından toprağa verildi. 

Şengal'de yaşanan çatışmada geçtiğimiz gün yaşamını yitiren HPG gerillası Hasan Ete'nin (Koçer Rüstem) cenazesi, Kızıltepe Yeşilyurt Sınır Kapısı'ndan ailesi tarafından alındı ve Amed’in Bismil ilçesine götürüldü. Cenaze, aralarında DBP Amed İl Eş Başkanı Ali Şimşek, Bismil Belediye Eş Başkanları Cemile Eminoğlu ve Resul Sarı'nın yanı sıra binlerce kişi tarafından Bismil Üç Tepe köyü girişinde "Şehît namirin" sloganları eşliğinde karşılandı. Binlerce kişi cenaze aracını burada durdurarak HPG gerillası Ete'nin cenazesini omuzlara aldı. Buradan köy mezarlığına doğru yürüyüşe geçen grup, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve HPG gerillası Ete'nin posterlerini taşıdı. Kitle yürüyüş boyunca sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana Kobane" "Bijî berxwedana Şengal'ê" sloganları attı.

Yapılan yürüyüşün ardından Ete'nin cenazesi toprağa verildi. Törende konuşan Amed MEYA-DER yöneticisi Medeni Aktar, Kürt halkının şehitlerine çok şey borçlu olduğunu söyledi. Uluslararası güçler tarafından desteklenen çetelere karşı büyük bir insanlık mücadelesi verildiğini belirten Aktar, "DAİŞ çetelerine karşı Kürt özgürlük hareketi dünyada eşi benzeri görülmemiş büyük bir direniş ve kahramanlıkla karşılık vermiştir. Kobanê nasıl özgürleştiyse inanıyorum ki en yakın zamanda bu şehitlerin sayesinde Şengal'in özgürlüğü de çok yakındır" dedi.

DBP Amed İl Eş Başkanı Ali Şimşek ise, Ortadoğu'nun Kürt özgürlük hareketiyle yeniden şekillendiğini belirterek, "Kürt halkı tüm Ortadoğu halkları için özgür, demokratik bir mücadele veriyor. Kürt halkı, halkların birlikte yaşamaları için adil ve eşit bir yaşam için tüm insanlık adına bu uğurda canlarını veriyor. Başta Kürt halkı olmak özere insanlık bu şehitlere borçludur. Çünkü onlar insanlık mücadelesi veriyor. Biz onların bu onurlu mücadelelerinin zaferle taçlanması için üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz. 

HPG gerillası Ete'nin dayısı Abdi Çelik de, "Kobanê düştü, düşecek" diyenlere en büyük yanıtın Kürt kahramanlarının kanlarıyla cevap verdiğini ifade ederek, "Ben burada 'Kobanê düştü düşecek' diyenlere sesleniyorum Şehit Hasanlar Kobanê'yi nasıl özgürleştirdiylerse Şengal'i de özgürleştirecektir" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından grup, Yeniköy Mahallesi'nde kurulan taziye evine geçti.