Katliamcılardan hesap soracağız!

Katliamcılardan hesap soracağız!

Emek ve demokrasi güçleri, 19 Aralık ve Maraş katliamlarını yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

HDK-HDP Kadıköy İlçe Örgütü öncülüğünde 19 Aralık ile Maraş katliamını protesto eden emek ve demokratik kitle örgütleri, Boğa’dan Mehmet Ayvalıtaş Parkına yürüdü.  ESP, SDP, SYKP, DAF, EMEP, Kaldıraç’ın destek için hazır bulunduğu eylemde , “Maraş ‘ta 19 Aralık cezaevlerinde yapılan katliamları unutmadık unutturmayacağız” pankartını açıldı. “Bijî berxwedana zindana”, “Katil devlet hesap verecek”, “ Diri diri yaktılar hesap soracağız”, “Maraş’ı unutma unutturma”, “Şehîd namirin” sloganlarını atan kitle, sık sık katliamlarda yaşamını yitirenlerin isimlerini okuyarak, “ aşıyor” diye haykırdı. Mehmet Ayvalıtaş parkına “Kanla yazılan tarih silinmez Maraş’tan zindan direnişine teslim olmadık katil devlette” pankartını asan kitle, 19 Aralık ile Maraş katliamında yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

BU ZİHNİYETE KARŞI BİRLİK OLMA ZAMANI !

Emek ve demokrasi güçleri adına açıklamayı Tülay Taşyar okudu. 19 Aralık gününün, Türkiye’nin en utanç verici günlerinden biri olarak belleklere kazındığını hatırlatan Taşyar, bundan 36 yıl önce Maraş’ta Aleviler vahşice katledilirken, 14 yıl önce ise aynı gün, “Hayata dönüş” adı altında  20 cezaevine eşzamanlı yapılan operasyonlarla  onlarca siyasi tutsağın katledildiğini vurguladı. Taşyar,  bu katliamları emrini verenlerin ödüllendirildiğine dikkat çekti. 

Türkiye tarihinde utanç tablosu olarak kalacak bu katliamlara karşı kendine insan diye herkesin karşı durmasının vicdani bir sorumluluk olduğunun altını çizen Taşyar, “Bu ve benzer katliamlar bir daha yaşanmaması için bu ülkenin yurttaşları bir bütün olarak insanlık suçu olan katliamlara dur diyebilmeli“ dedi. Karanlıkların aydınlatılması, katillerin yargılanması, katillerden hesap sorulması, tüm farklılıklarının kendi kimliği ve rengiyle eşit ve özgürce yaşanması için herkesi ve her kesimi ortak mücadeleyi büyütme çağrısında bulunan Taşyar, katillerin her ya da geç hesap vereceklerini vurguladı.