Kızıltepe'de binler 'Öcalan'a özgürlük' dedi

Kızıltepe'de binler 'Öcalan'a özgürlük' dedi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. Mitingte konuşan Öcalan’a özgürlük Platform Sözcülerinden Hüseyin Koçuk, “Önder Apo Kürdistan’dır. İnsanlık onurudur. Önder Apo özgürleşmeden barış gelmez. Artık önderimizi tek bir saat olsun içerde bırakmaya tahammülümüz kalmadı” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasına destek vermek ve Cizre halkını destek vermek amacıyla Kızıltepe Newroz alanında miting düzenlendi. Mitingte bir konuşma yapan DBP Mardin İl Eşbaşkanı Ömer Öcalan, Kürt halkının kritik bir süreçten geçtiğini belirterek “Bizler artık bir yol ayrımına geldik. Ya onurlu bir barış ya da görkemli bir direniş sergilenecektir. Artık yaşanan savaşa bir dur denilmelidir. Yoksa Kürt halkı gerekli tavrını ortaya koyacaktır” dedi.

Öcalan’ın başlatmış olduğu barış sürecine de dikkat çeken Öcalan, demokratik bir siyaset sürecinin başladığını kendilerinin de bunu sürdüreceklerini kaydetti. Öcalan, konuşmasında Kürdistan topraklarına dikkat çekerek Kürdistan topraklarında kirli oyunlarında yaşandığını AKP nezdinde provokatif eylemlerin yaşandığının da altını çizdi.

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere de dikkat çeken Öcalan “Kürt halkı Önderimizin elini çözüm sürecinde daha kuvvetli yapmak istiyorsa bu seçimlerde ev ev köy köy mahalle mahalle çalışma yürütmelidir. Bizler her zaman barıştan demokrasiden yanayız. Üzerimize düşen görevi layıkı ile yerine getirmeliyiz” dedi.

‘KIRK HARAMİLERİN SALTANATINI YIKACAĞIZ’

Öcalan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan imza kampanyasına ilişkin de 10 milyon imzayı toplayacaklarını söyledi. İmza kampanyasına ilişkin tüm STK’ları ve demokrasi yanlarını göreve çağıran Öcalan, “Önderliğimizin özgürlüğü Kürdistan’ın özgürlüğüdür, tüm halkların özgürlüğüdür. Bu anlamda hepimiz çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Kobanê ve Şengal’de şerefli bir direnişin sergilendiğinin altını çizen Öcalan sözlerini şöyle devam etti: “Rojava özgürleşecektir. Kürt halkı DAİŞ çetelerine ve faşist Türk devletine karşı sonuna kadar mücadele etmeye devam edecektir. Kırk haramilerin saltanatını yıkacağız.”

‘ÖCALAN’IN FELSEFESİ BİR RÜZGAR GİBİ YAYILMAYA DEVAM EDİYOR’

Öcalan’a özgürlük Platform Sözcülerinden Hüseyin Koçuk ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesine dikkat çekerek felsefenin bir rüzgar gibi Rojava’nın yanı sıra her yere yayıldığını söyledi. Koçuk, Kürt mücadelesinde yaşamlarını yitirenlere ilişkinde “Bizler Önder Apo’yu özgürleştirerek onların emeğinin boşa çıkmadığını göstermeliyiz. Bizim için barış Önder Apo’nun özgürleşmesidir. Önder Apo yoksa barışta yoktur” dedi.

‘ÖNDER APO İNSANLIK ONURUDUR’

Koçuk, kimilerinin Öcalan’a ilişkin “Bir insandır” sözlerini hatırlatarak “Bizler de diyoruz ki, Önder Apo Kürdistan’dır. İnsanlık onurudur. Önder Apo özgürleşmeden barış gelmez. Artık önderimizi tek bir saat olsun içerde bırakmaya tahammülümüz kalmadı. Önder Apo esir tutulduğu sürece Kürt halkı da esir tutulacaktır. Bunun içinde bizler artık Önder Apo’nun özgürleşmesi için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise Kürt halkının mücadelesinin mimarının karanlıkta kalmaması gerektiğini ifade ederek Öcalan’ın derhal özgür bırakılması gerektiğini vurguladı. Yıldırım, sözlerini “AKP artık yaptığı provokasyonlara da son vermelidir. Çünkü Kürt halı artık bu oyunlara gelmez. Kürt halkı önderliği için mücadele etmeye devam edecektir. Kürt halkının özgürlüğü önderliğinin özgürlüğü ile olur” şeklinde sonlandırdı.

Mitingde, Şehit Ali Temel Kültür Merkezi çalışanları ve Kürt sanatçı Seyda Perinçek de sahne aldı.

Mitingin bitmesi ile beraber yüzlerce kişi “Bijî Serok Apo”, “PKK halktır halk burada” sloganları eşliğinde miting alanında Özgürlük Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Özgürlük meydanına gelen kitle ile polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlikte polis biber gazı ile kitleye müdahale ederken kitle taşlarla karşılık vermesinin ardından son buldu.