Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Köln, Wuppertal, Mannheim ve Essen’de DAİŞ vahşeti kınandı

Köln, Wuppertal, Mannheim ve Essen’de DAİŞ vahşeti kınandı

Almanya’nın Köln, Wuppertal ve Essen şehirlerinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Kobanê ve Şengal’de DAİŞ çetelerinin saldırılarını protesto ederek uluslararası kamuoyuna yardım çağrısında bulundu.

KÖLN

Almanya´nın Köln kentinde yüzlerce Kürdistanlı DAİŞ´ın Şengal ve Kobane´ye yönelik katliam saldırılarını protesto etti. Çoğunluğunu Ezidi Kürtlerin oluşturduğu kitleye çevre şehirlerde yaşayan Kürdistanlılar´da destek verdi.

DAİŞ çetesinin Şengal dağı ve Ezidilerin kutsal mekanı olan Şerfeddin Türbesine yönelik katliam saldırıları kınamak amacıyla Kürtler meydanlara çıktı. Tarihi Dom kilisesi önünde başlayan mitinge yoğun yağmura rağmen yüzlerce kişi katıldı.  yoğun yağmura rağmen Halk miting alanını terk etmedi.

Mitingde DAİŞ katliamlarına dikkat çekmek için kefenli protestolar yapılırken çevredeki Almanlar ve turistler eyleme yoğun ilgi gösterdi.

Miting “biji berxwedana Kobane” ve “biji berxwedana Şengal” sloganları ile son buldu.

WUPPERTAL

DAİŞ çetelerinin saldırılarını sürdürdüğü Kobanê için Almanya’nın Wuppertal kentinde bir protesto gösterisi gerçekleştirildi.

Kobanê direnişine destek vermek ve DAİŞ çetelerinin saldırıların protesto etmek amacıyla uzun bir süredir eylem halinde olan Düsseldorf Kürt Kadın Meclisi, dün Wuppertal kentinde bir yürüyüş gerçekleştirildi. 

Merkezi tren istasyonu önünde başlayan ve şehir merkezinde bir saate yakın devam eden yürüyüş yine aynı noktada önünde sona erdi. Yürüyüş boyunca birçok cadde üzerinde oturma eylemi de gerçekleştirildi.

Oldukça soğuk, yağışlı ve rüzgarlı hava koşullarına rağmen, yüzlerce kişinin katıldığı eylemde polisler, PYD bayrağı yasak olduğu gerekçesiyle halka müdahale etmek istedi. Eylem organizatörlerinin PYD bayrağının yasak olmadığını, bu yüzden de hiçbir bayrağın indirilmeyeceğini kararlı bir şekilde söylemeleri sonucu bayraklar indirilmeden eylem sürdürüldü.

Kadın ve çocukların ön saflarda yer tutuğu yürüyüşte kitle sık sık, "Bijî Berxwedana Kobanê", "Bijî Berxwedana YPG", “Bijî Serok Apo” ve "Bijî Azadiya Kurdistan" sloganları atarak Wuppertal şehir merkezini inletti.

Eylem yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

AACHEN

Almanya’nın Aachen kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Deniz Fırat Kadın Meclisi tarafından Şengal ve Kobanê katliamları protesto etmek için nöbet çadırı açıldı. 4 gün boyunca kent merkezinde açık kalacak çadırda, DAİŞ çetelerinin katliamları anlatılacak.

DAİŞ çetelerinin Kobanê ve Şengal’e saldırısını protesto etmek isteyen Almanya’nın Aachen kentinde yaşayan Kürtler, kent merkezinde bulunan Elisenbrunnen'de, bilgilendirme çadırı açtı. Önceki gün yüzlerce kişinin katılımıyla açılan çadır, Cuma gününe kadar açık kalacak. Şengal ve Kobanê’deki DAİŞ çetelerinin yaptığı katliamlara dikkat çekileceği çadırda Alman kamuoyu bilgilendirilecek. Yapılan eyleme ilişkin bilgi veren Demokratik Kürt Toplum Merkezi yöneticilerinden İsmail Günaydın, amaçlarının yaşananları kamuoyuyla paylaşmak olduğunu belirterek,” DAİŞ çeteleri aylardır halkımıza saldırıyor. Amaçları Kürtleri katletmektir. Bu çeteleri karşı bizde burada sessizimi yükseltelim. Bunun için Cuma günü kent merkezinde yapacağımız kitlesel yürüyüşe bütün halkımızı katılmaya çağırıyoruz ”dedi.

MANNHEIM

Şehir merkezindeki Wassturm'da toplanan çok sayıda Kürdistanlı ve dostları Şengal ve Kobanê'deki DAİŞ saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşü Kürt Toplum Merkezi Ludwigshafen-Mannheim ve Demokratik Güç Birliği birlikte organize etti. 

Yürüyüşün önünde "FREE KOBANÊ" ve "IS mordet Kinder und Frauen in Kurdistan (Shingal)" yazılı büyük pankartlar taşındı. Yoğun yağışa rağmen yürüyen kitlenin eylem Parade meydanında şehitler için bir dakikalık saygı duruşuyla son buldu.