Paris’te Barış Dilbirin için anma etkinliği

Paris’te Barış Dilbirin için anma etkinliği

Medya Savuma Alanlarına bağlı Zagros bölgesinde 2012 yılında şehit düşen ve geçtiğimiz hafta şehadeti açıklanan gerilla Orhan Yıldırım (Barış Dilbirîn) için Villeneuve Demokratik Toplum Merkezi'nde bir anma etkinliği düzenlendi. 

Muş Kızılmecit köyü doğumlu Orhan Yıldırım'ın ailesinin de katılım sağladığı anma etkinliği Paris Şehit Aileleri Komitesi tarafından düzenlendi. Etkinlik saat 14'de saygı duruşuyla başladı. Ardından anma etkinliğini organize eden komite adına Xayri Uludağ söz aldı.

300'ün üzerinde Kürdistanlının katılım sağladığı anma etkinliğinde konuşan Uludağ, "süreç topyekün ya direniş ya da imha sürecidir. Bu bağlamda gün Heval Barış şahsında bulunduğumuz alanlarda tüm imkanlarımızı seferber etme günüdür. Hepimizin vicdanı sorumluluğu var. Şehitlerin kararlılığı yolumuzu aydınlatıyor"  dedi.

Son siyasal gelişmelere de değinen Uludağ'dan sonra sözü şehit Orhan Yıldırım'ın abisi İlyas Yıldırım aldı. Kısa bir konuşma yapan abi Yıldırım, "Şehidime söz verdiğim gibi ağlamıyorum" diyerek kardeşinin davasını  sahiplendiğini belirtti. 

Anma  etkinliği yapılan konuşmaların ardından "şehit namının" sloganıyla son buldu.