Paris’te Kobanê’nin özgürleştirilmesi şenlikle kutlandı

Paris’te Kobanê’nin özgürleştirilmesi şenlikle kutlandı

Paris'te Kobanê zaferinin coşkusu devam ediyor. Kürdistanlılar, Türkiyeli devrimci hareketler, Fransız Komünist Partisi, Yeşiller, NPA, MRAP, Kobanêli Kadınlarla Dayanışma Kolektifi ve daha birçok kurum ve organizasyonun katılım sağladığı Kobanê zaferi şenliği Paris'in Republique Meydanı'nda gerçekleştirildi. 

Çok sayıda kurum temsilcisinin de katılım sağladığı şenlik saat 15.00'de başladı. YPG, YPJ, PKK, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan flamalarının taşındığı eylemde çok sayıda kurum temsilcisi mesajlarını paylaşırken, Tev-Çand üyesi sanatçılar Kürt ezgileriyle alandaydı. 

Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Cengiz Baldaş halka seslendi. Kobanê'deki zaferin yaratıcılarını selamlayan Baldaş, Paris'te yaşayan Kürdistanlıların ve dostlarının Kobanê sürecinde oynadığı rolün önemine değinerek bütün bu sürece omuz verenleri kutladı. Baldaş'tan sonra sözü MLKP adına bir temsilci aldı. 

Rojava ve Kobanê'de Kürt halkıyla omuz omuza enternasyonal dayanışmanın önemine vurgu yapan MLKP temsilcisi, "sosyalizm bir rüya değil. Kobanê bunun vücut bulmuş halidir" dedi.

MRAP, Fransız, Cezayir, İran ve daha birçok halktan feministlerin oluşturduğu Kobanêli Kadınlarla Dayanışma Kolektifi kısa birer mesajla Kobanê'de direnenleri selamladı. 

Adil Botan, Sara, Ulaş Kelaşin, Hozan Maruf'un seslendirdiği parçalarla halaylar çekildi. 

HDP Paris, Kobanê şenliğinde bir stant açarak seçim çalışmalarının startını verdi. Seçim konusunda bilgilendirme broşürleri, seçmen kütüğüne kayıt formlarının bulunduğu stantta şenlik boyunca halkın soruları yanıtlandı. HDP Paris seçime kadar Kürdistani kurumlarda açılan masalarda halka bilgi vermeye devam edeceğini ifade etti. 

Kobanê zafer şenliği, Paris'te yağmur altında çekilen halaylar ve atılan sloganlarla son buldu.