PKK'nin kuruluş yıl dönümü kutlamaları devam ediyor

PKK'nin kuruluş yıl dönümü kutlamaları devam ediyor

Manisa, Balıkesir ve Aydın'da PKK'nin 36. kuruluş yıl dönümü kutlaması yapıldı. Havai fişek gösterisinin yapıldığı gecede, sinevizyon izlenip pasta kesildi.

SARUHANLI

Kurtuluş Mahallesi, DBP ilçe binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, PKK'nin 36. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anasına yapılan saygı duruşu ile başlayan kutlamada, konuşan DBP ilçe başkanı Mehmet Atan, "PKK'nin varlığı ile ölümsüz kahramanlar yaratan başkan Apo'nun yaktığı meşale ile yürüyeceğiz" dedi. Atan'ın konuşmasından sonra havai fişekler patlatılarak, yerel müzisyelerin şarkıları eşliğinde gece geç saatlere kadar kutlama yapıldı.

TURGUTLU

İstasyon Altı Mahallesi Belediye Düğün Salonu'nda bir araya gelen yüzlerce kişi PKK'nin 36. yılının kutlamasını yaptı. Saygı duruşu ile başlayan kutlama, DBP ilçe başkanı Selahattin Dağlı'nın geceye ilişkin kısa konuşması ile devam etti. Havai fişek ve yerel sanatçıların şarkıları eşliğinde yapılan kutlama geç saatlere kadar sürdü.

BALIKESİR

HDP Edremit ilçe binasında PKK'nin 36. yıl dönümü kutlaması için çok sayıda genç bir araya geldi. Saygı duruşundan sonra kutlamada, "Özgür Kürdistan, özgür Öndelikle mümkündür" konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından zerinde PKK bayrağının resimli "36'min salvegera PKK piroz be" yazılı pasta kesildi. Etkinlik boyunca gençler zılgıtlar çekerek, slogan atıldı. Kutlama daha sonra söylenen şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

EFELER

Aydın'ın Efeler ilçesinin Ovaeymir Mahallesi'nde binlerce kişi PKK'nin kuruluşunun 36. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Saygı duruşu ile başlayan kutlama Avukat Mehmet Bayraktar, HDP Aydın İl Eş Başkanı Pınar Akpınar ve HDP Kadın Meclisi üyeleri de katıldı. Kutlamada konuşma yapan Avukat Mehmet Bayraktar "Diyarbakır'ın Lice ilçesinde onurlu insanlar tarafından kurulan PKK tüm Kürt halkının dirilten bir partisi oldu" dedi.

Konuşmanın ardından kutlama, havai fişek gösterisi ve halaylarla devam etti.

UMURLU

Aydın'ın Efeler Umurlu Mahallesi'nde bir grup genç Uluyol Yolunu trafiğe kapatarak yaktıkları ateş etrafından halay çekerek PKK'nin kuruluşunun 36. yıl dönümünü kutladı. Gençler sık sık "Biji Serok Apo", Biji berxwena Kobanê", "Biji berxwedana YGP" sloganları attı. Olay yerine gelen polis ile gençler arasında kısa süreli çatışma çıktı. Çatışma gençlerin ara sokaklara dağılmasıyla son buldu.

ORTAKLAR

Aydın'ın Germencik ilçesinin Ortaklar Mahallesinde PKK'nin kuruluşunun 36. yıl dönümünde kadınların öncülüğünde düzenlenen kutlama etkinliğine binlerce kişi katıldı. Sık sık "Biji Serok Apo", "Biji serxwedana Kobanê", "Be Serok jiyan nabe" sloganları atıldı. Kutlamaya Avukat Mehmet Bayraktar, HDP Aydın İl Eş Başkanı Pınar Akpınar da katıldı. Saygı duruşu ile başlayan kutlamada, Avukat Mehmet Bayraktar bir konuşma yaptı. Bayraktar, "PKK'nin kuruluşu Kürt halkının var oluşudur. Bu var oluşu Kürdistan'da Kobanê'de görüyoruz. Bir tek Kürdistan'da değil Aydın'da da görüyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından ezgiler eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

DENİZLİ

PKK'nin 36. kuruluş yıldönümü Denizli’nin merkez efendi ilçesinde gençlik meclisi tarafından düzenlenen meşaleli yürüyüş ve şölenle kutlandı.

Gençlik Meclisi öncülüğünde Merkez Efendi Secim Bürosu'nun önünden meşalelerle harekete geçen kitle Esentepe, Arplaslan ve Yeni Mahalle güzergahında yürüyüşe geçti. Halk ‘Biji Serok Apo", "PKK halktır halk burada" sloganları atan kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posteri ve fotoğrafları ile PKK bayrağı ve “Sömürgeciliği Yaşamayacağız yaşatmayacağız” yazılı pankartları açtı.

Barış ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından mahalle gençliğinin hazırlamış olduğu “PKK'nin kuruluşu” adlı sinevizyon gösterimi yapıldı. Şölende konuşan HDP Denizli İl Eş Başkanı Nebi Ebci, "Bugün sadece Kürdistan’da ve Türkiye’de değil bütün Ortadoğu’da tarihi bir gündür. Bugün bütün halkların dostları ile birlikte yan yana, omuz omuza, kardeşçe kutlanmaktadır. Bizler de Denizli’de bu tarihi günü ele le kutluyoruz" dedi.

Gençler, şölenin ortalarına doğru sloganlar eşliğinde “Sömürgeciliği Yaşamayacağız Yaşatmayacağız”, “Azadiya birez Öcalan" yazılı pankartlar açtı. Gençlik adına konuşan bir kişi, “PKK’nin 36. kuruluş yıl dönümü halkımıza kutlu olsun. Önder APO’nun fedaileri olan gençlik YDG-H örgütlenerek özgür yaşamı inşa edecektir. YDG-H asayiş Denizli’de kurulumunu ilan etmiştir” dedi.

Son olarak Koma Ciwan sanatçı gurubu ve Kobanê folklor ekibinin gösterimi ardından halk saatlerce halaya durduktan sonra şölen sona erdi.