Rojavalı Mani, İşçi Partisi gençlik başkanlığına aday

Rojavalı Mani, İşçi Partisi gençlik başkanlığına aday

Norveç İşçi Partisi(AP) bir ay sonra gençlik kolları başkanını seçecek. Partinin seçim komitesi Rojavalı Mani Hussaini’yi oy birliğiyle tek aday gösterdi.

Norveç İşçi Partisi (AP) bir ay sonra gençlik kolları başkanını seçecek. Yaklaşık 14 bin üyesi olan gençlik kolları başkanlığına 12 yıldır Norveç’te yaşayan Rojava’nın Qamişlo kentinden Mani Hussaini tek aday.

ANF’ye konuşan Hussaini, son günlerde anayurdu Rojava’ya yapılan saldırıları değerlendirdi. Uluslararası kamuoyunun IŞİD saldırılarına sessiz kalmamasını isteyen Hussaini, YPG güçleri ve peşmergelerin Güney Kürdistan’ın bazı bölgelerinde ortak mücadele etmesinin ulusal birlik açısından umut verici olduğunu belirtti.

 16-19 Kasım arasında yapılacak gençlik kolları başkanlığı seçimlerinde kazanılmasına kesin gözüyle bakılan Mani Husseini şayet kazanırsa partinin göçmen olan ilk gençlik kolları başkanı olacak.

26 yaşında olan genç siyasetçi Oslo Üniversitesi’nde Teknoloji bilimleri okuyor ve 12 yıldır Norveç’te yaşıyor.

Partinin eski genel başkanı ve Norveç’in eski başbakanı Jens Stoltenberg de zamanında gençlik kolları başkanlığı yapmıştı. Yine partinin şuan ki genel başkanı Jonas Gahr Støre de gençlik kollarından geliyor.