Russell Brand "Devrim" kitabını Kobanê'de direnenler için imzaladı

Russell Brand "Devrim" kitabını Kobanê'de direnenler için imzaladı

İngiltere'nin ünlü komedyenlerinden Russell Brand 'Revolution (Devrim)' adlı yeni kitabının tanıtım etkinliğinde okurlarıyla buluştu. Mevcut sisteme alternatif toplumsal inisiyatif temsilcilerinden oluşan 700 kişinin katıldığı etkinlikte Brand kitabını Kobanê’de direnenler için imzaladı. Etkinlikte Rubber Bandits hiphop grubu ve Fallen Angels dans grubu da sahne aldı. 

Ünlü İngiliz komedyen Russell Brand yeni kitabından bölümler okuyarak seyircilerden gelen soruları yanıtladı. “Bize ezberletilen kalıplardan farklı düşünmeye ve değişebileceğimize inanmaya ihtiyacımız var” diyen Brand seçim sistemlerinin yani sözde demokrasi sisteminin anlamsız olduğunu, insanların seçimlerde hep kötünün iyisini seçmeye zorlandığını ve bu anlamsızlığa son verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Brand “Devrim” kitabında gündelik hayatın her alanından yaşadığımız sistemin her birimine kadar devrimin mümkün olduğunu söylüyor. Bunun sadece insanların değişebileceğine inanmak ve ezberletileni reddetmek ile mümkün olabileceğini yazıyor. 

Birçok yardım kuruluşunun da yer aldığı etkinliğe Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Arzu Peşmen, İşçi Partisi Islington belediyesi encümeni Ayşegül Erdoğan, Heyva sor a Kurdistane gönüllülerinden Zennure Duru da katıldı.

Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Arzu Peşmen, Brand’a Rojava devrimi ve Kobanê direnişi hakkında bilgi verdi. Rojava devriminin şu anda büyük bir riskle karşı karşıya olduğunu belirten Peşmen, Brand’a Rojava anayasasını hediye ederek Kobanê için destek istedi.

Encümen Ayşegül Erdoğan Brand'ı 1 Kasım'da dünya çapında gerçekleştirilecek olan "DAİŞ’e karşı Kobane ve insanlık için global eylem" çağrısını desteklenmeye ve aynı gün Londra'da yapılacak eyleme katılmaya davet etti. Heyva Sor gönüllüsü Zennure Duru ise Brand'a ayrıca savaş dolayısıyla yerlerini terk etmek zorunda bırakılan ve çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Êzîdî Kürtler ve Kobanêliler için insani yardım talebinde bulundu. Ünlü komedyen etkinlik sonunda kitabını da imzaladı. Brand Kobanê'de direnenler için imzaladı.

Russell Brand geçtiğimiz hafta sonu asgari ücret ve kesintilere karşı Londra'da sendikaların gerçekleştirdiği yürüyüşte de Kobanê için Heyva Sor a Kurdistane adına bağış toplamıştı.