'Şengal’in Özgürlüğü ve Özerkliğini Destekliyoruz' toplantıları başladı

'Şengal’in Özgürlüğü ve Özerkliğini Destekliyoruz' toplantıları başladı

FKÊ'nin 'Şengal’ın Özgürlüğü ve Özerkliğini Destekliyoruz' toplantıları Almanya'nın Bremen kentinde start aldı.

Êzîdî Dernekleri Federasyon (FKÊ), 'Şengal’ın Özgürlüğü ve Özerkliğini Destekliyoruz' şiarıyla Avrupa ile Rusya'da düzenlemeyi planladığı toplantı serisi, dün Almanya'nın Bremen kentinde başladı.

Toplantıya, Bremen, Oldenburg, Achim ve Hamburg'tan yüzlerce kişi katıldı. Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan FKÊ Eşbaşkanı Ali Atalan, Êzîdî toplumunun öz yönetim, öz savunma ile irade örgütlenmesinin önemine dikkat çekti.

Siyasetçi Hasan Dutar Êzîdî ise, topluluğun geleceği için Şengal'de gerçekleşen örgütlenmenin önemine vurgu yaptı. Dutar, Êzîdî topluluğunun örgütlenmesine karşı çıkan güçleri şiddetle kınadı.

Êzîdî Kadın Meclisi üyesi Xezal Yalçin, Êzîdî Gençlik Hareketi Sözcüsü Aram Arslan, Êzîdî Akademisyenler Topluluğu Sözcüsü Oymen Emin Akbaş ile Hamburg Êzîdî İnanç Merkezinden Şeyh Berzan Hasan birer konuşma yaptı. Şengal Êzîdî Kurucu Melcisi’ni selamlayan konuşmacılar, elde edilen kazanımların korunması ve geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

FKÊ'nin 'Şengal’ın Özgürlüğü ve Özerkliğini Destekliyoruz' toplantıları, 31 Ocak’ta Almanya'nın Emmerich-Wesel bölgesinde, 1 Şubat’ta Almanya'nın Bielefeld kentinde, 7 Şubat’ta Belçika'nın Liege şehrinde, 8 Şubat’ta Almanya'nın Saarland eyaletinde, 15 Şubat tarihinde İsviçre’nin Zurich kentinde, 22 Şubat’ta Almanya'nın Celle kentinde, 1 Mart’ta Fransa'nın Corbei bölgesinde ve son olarak 7 Mart tarihinde Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek.

FKÊ'nin toplantı serisi, ileride toplanması öngörülen Dünya Êzîdî Kongresi için ön hazırlığı olarak da değerlendiriliyor.