Şengalli çocukları karne gününde Kobanê zaferini kutladı

Şengalli çocukları karne gününde Kobanê zaferini kutladı

DAİŞ çetelerinin Şengal’e yönelik işgal saldırısı nedeniyle yerini yurdunu terk ederek Batman’da çadır kentlere yerleşen ve gönüllü öğretmenler tarafından eğitilen yüzlerce Ezidi öğrenci, yarıyıl karnelerini aldı.

İnsanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin Şengal’de yaptığı katliamdan sağ kurtularak Batman’a gelen binlerce ‘Ezidi Kürt, Qorixê Çadır Kenti’nde yaşam mücadelesi veriyor. Çocuklar yaşadıkları savaş travmasına rağmen eğitimlerini devam ettiriyor. Qorixê Çadırkenti’ndeki Celalet Eli Bedirxan Okulu’nda okuyan öğrenciler yarıyıl karnelerini düzenlene bir törenle aldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıyan öğrenciler, törende Kobanê zaferini de kutladı. “Biji berxwedana YPG / YPJ”, “Biji rizgariya Kobanê”, “Biji berxwedana Şengalê”, “Biji Serok Apo” sloganları attı.

Şengal’de DAİŞ çetelerin yaptığı katliamdan dolayı çocukların tamamının psikolojik sorunları ortaya çıktığını söyleyen Mamoste Karwan Casim, yaşanan travmanın atlatılması için eğitime ağırlık verdiğini kaydederek, “Bugün Çadır Kentte bulunan Celalet Eli Bedirxan Okulu’nda öğrencilerimize yarıyıl karnemizi verdik. Şu an hem biz eğitmenler hem de çocuklarımız bir an önce özgür bir Şengal’e geri dönmeyi istiyoruz. Çocuklarımız büyük bir travma geçirdi. Savaş psikolojinden kurtulmanın tek yolu eğitimdir. Bu nedenle İngilizce, Arapça ve Kürtçe eğitimin yanında Êzidi inancı üzerine eğitim veriyoruz. Çocuklarımız çok başarılı ve sorumlulukların bilincinde hareket ettiler. Hatta Kobanê zaferini kutlaması önerisini kendileri bize sundu. Kobanê zaferi Şengalê de vesile olacağı umuduyla, YPG, YPJ savaşçıların Kobanê’de gösterdiği kahramanlıktan ötürü kendilerini selamlıyor, mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Mamoste Celal Xêro ise, “Bizim tek dileğimiz gelecek yıl özgür bir Şengal’de bu kez çocuklarımızın eğitimini sürdürmek olacak. Şu an Şengal’de mücadele eden onurlu savaşçılarımıza selamlarımızı yolluyoruz” dedi.