Van’da YPJ savaşçısı Yaşar için kitlesel taziye ziyareti

Van’da YPJ savaşçısı Yaşar için kitlesel taziye ziyareti

Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG Savaşçısı Semra Yaşar (Rojen Beritan) için açılan taziye çadırı kitlesel bir yürüyüşle ziyaret edildi.

Kobanê’de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Semra Yaşar (Rojen Beritan) için açılan taziye çadırını ziyaret etmek için eski Belediye Garajı önünde toplanan binlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile YPJ savaşçısı Yaşar’ın fotoğrafları ile yürüyüşe geçti. Yürüyüşte sık sık ‘Katil IŞİD, İşbirlikçi ABD’ sloganları atıldı. Yürüyüşe HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, HDP Van Eş Başkanları Avukat Miraz Çallı, Hamiyet Şahin, HDP Van İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi, Derya Hayva, Barış Anneleri Meclisi aktivistleri, DBP Gençlik Meclisi, İlçe Belediye Eş Başkanları ve binlerce kişi katıldı.

Barış ve Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Barış Anneleri Meclisi Sözcüsü Rukiye Aslan, Rojen Beritan’ın kahramanca canını verdiğini belirterek, Kürt halkının çocuklarının bir daha ölmemesi için herkesin barışa dört elle sarılması gerektiğini söyledi.

Kürt, Türk, Laz, Çerkez ayırt etmeksizin bütün gençlerin ölmemesi için mücadele ettiklerini kaydeden Aslan, “ Sayın Öcalan’ın başlattığı barış sürecine hep birlikte sahip çıkalım” dedi.

DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin de, Kürt kadınlarının Kobanê’de gösterdikleri direniş ile bütün dünyaya örnek olduğunu belirterek, “Bizler de bu mücadeleye layık olmak için çok çalışmalıyız. Şehitlerimize sözümüzdür, onların mücadelesi zafere ulaşıncaya dek sürecek” diye konuştu.

YPJ savaşçısı Yaşar’ın babası Nazmi Yaşar, DAİŞ’in en büyük destekçisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirterek, “Kürt halkına yönelik bu vahşi saldırıları lanetliyoruz” dedi.

HDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise şunları söyledi: “Şehitlerimiz kahramanca canlarını verdiler. Şimdi milyonlarca Kürt onların mücadelesine sahip çıkarsak o zaman Kürt halkı özgürleşir ve bir daha da gençlerimiz canlarını yitirmez.”

Okunan duaların ardından taziye ziyareti son buldu.