9 YPG / YPJ savaşçısı Duisburg’da anıldı

Almanya'nın Duisburg kentinde Kobanê ve Cizîr kantonlarında DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadelede yaşamını yitiren 9 YPG/YPJ savaşçısı anıldı.

Almanya'nın Duisburg kentinde Kobanê ve Cizîr kantonlarında DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadelede yaşamını yitiren 9 YPG/YPJ savaşçısı anıldı.

Almanya'nın Duisburg kentinde Kobanê ve Cizîr kantonlarında DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadelede yaşamını yitiren 9 YPG/YPJ savaşçısı için bir anma etkinliği düzenlendi. Onlarca Kürdistanlının katıldığı anmanın düzenlendiği salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan Zeynep Kınacı’nın (Zilan) posterleri, PKK, YPG / YPJ bayrakları ile 9 YPG / YPJ savaşçısının fotoğrafları asıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada, Til Temir / Til Talaa köyünde 17 Mayıs 2015’te yaşamını yitiren Gabar Dersim kad adlı YPG savaşçısı Hüseyin Tutuman’ın yakını, Doğan Çelik bir konuşma yaptı. Gabar Dersim ve mücadele arkadaşlarını anlatan Çelik, Dersim’in gerilla saflarına katılmadan öncede milislik yaptığını söyledi. Dersim’in özgürlük mücadelesine bağlılığını da anlatan Çelik, “Dersim'den Rojava’ya gitmek devrimi yaşamak, halkı için savaşmak herkese nasip olan bir şey değildir. Biz şehitlerimizle gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz, şehitler hepimizin şehitleridir, Kürdistan'ın değerleridir. Bu temelde Başkan Apo'nun başı sağ olsun, PKK'nin başı sağ olsun, yiğit Kürdistan halkının başı sağ olsun” diye konuştu.

Anmaya katılan ve duygularını ifade eden Ali Başar ise şunları belirtti: “Kanın, katliamın olduğu yerde Dersim’de dünyaya geldiğini söyleyerek, sahipsiz, öncüsüz, siyasi politik öncüsü olmayan bir toplum vardı. O dönemde de kahramanlar vardı ama  derelerin içerisinde dağların arkasında dünya kamuoyundan habersiz katlediyorlardı. Kör ve sağır bir toplum vardı onun için hiçbir zaman bu katliamlar gündeme gelmiyordu. Ama bugün öncü partimiz var, mücadelemiz var, siyasi politik ideolojik modern bir gerilla savaşımız var. Son olarak başar  Kürt halkımızın başı sağ olsun.”

Anma “Şehid namirin”, “Bijî berxwedana Rojava”, “ Bijî Serok Apo' sloganları ve alkışlarla son buldu.