ABD'deki Süryanilerden Paylan'la dayanışma için dağ yürüyüşü

”Garo Paylan Yanlız değildir” şiarıyla düzenlenen gösteriye katılan eylemciler, dağın en yüksek zirvesine ulaştıklarında Türk devletine soykırımı tanıması çağrısı yaptılar.

ABD'de yaşayan bir grup Süryani, parlamentoda yaptığı bir konuşmada, 1915 soykırımını gündeme getirdiği için AKP, MHP ve CHP milletvekillerinin adeta linç girişimine maruz kalan HDP Milletvekili Garo Paylan'la dayanışma amacıyla Los Angeles yakınındaki dağlarda bir yürüyüş düzenledi.

Süryani Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen dağ yürüyüşüne katılan Asuri-Süryaniler, ellerinde Garo Paylan'ın resimleri, 1915 soykırımının tanınmasını talep eden dövizler ve Asuri bayrakları taşıdı.

DAĞIN ZİRVESİNDEN TÜRK DEVLETİNE SOYKIRIMI TANIMASI ÇAĞRISI

”Garo Paylan Yanlız değildir” şiarıyla düzenlenen gösteriye katılan eylemciler, dağın en yüksek zirvesine ulaştıklarında Türk devletine soykırımı tanıması çağrısı yaptılar, Garo Paylan ve Ermeni halkına da dayanışma mesajları yolladılar.

Dağın zirvesine Garo Paylan'ın resmi ve Asuri bayrağı diken eylemciler, Türkiye'deki azınlık halklarla dayanışmanın yükseltilmesi üzerinde görüş birliğine vardılar.

Eylemi organize eden Seyfo Center Başkanı Sabri Atman, Soykırımın üzerinden 100 yılı aşın süre geçmesine karşın Türk devletinin Osmanlı döneminde gerçekleşen soykırımını inkarla yetinmeyip gündeme getirenlere bile linç kampanyaları geliştirdiğine dikkat çekti-

LOS ANGELES'TA ERMENİ VE SÜRYANİLER BİRLİKTE ÇALIŞMA YÜRÜTECEK

Bu arada Los Angeles'taki Ermeni kurum ve derneklerinin soykırımının yıldönümü 24 Nisan'da yapacakları etkinliklerin hazırlıkları da sürüyor. Geçen hafta 40 Ermeni örgütünün yaptığı toplantıya Seyfo Center Başkanı Sabri Atman'da davet edildi. Toplantıda Los Angeles'te düzenlenecek etkinlikleri birlikte yapılması üzerinde görüş birliğine varıldı.