Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Almanya’da seçim çalışmaları devam ediyor

Almanya’nın Güneyinde saha bileşenleri HDP’ye destek olmak ve seçim çalışmalarını örgütlemek için Frankfurt’ta bir araya geldi. Ayrıca Freiburg ve Stuttgart kentlerinde de toplantılar düzenlendi.

Almanya’nın Güneyinde saha bileşenleri HDP’ye destek olmak ve seçim çalışmalarını örgütlemek için Frankfurt’ta bir araya geldi. Ayrıca Freiburg ve Stuttgart kentlerinde de toplantılar düzenlendi.

FRANKFURT

Güney Almanya saha bileşenleri HDP’ye destek olmak ve seçim çalışmalarını örgütlemek için Frankfurt’ta bir araya geldi. NAV-DEM bileşenlerinin yanı sıra AGİF, ATİF, ADHK, Türk Halk Evi Frankfurt temsilcileri ve bağımsız şahsiyetlerin katıldığı toplantıda Frankfurt, Mannheim, Giessen, Saarbrücken, Darmsdat ve Nürnberg kentlerinde çok önemli bir seçmen potansiyelinin olduğu ve ulaşmak için çalışılması gerektiği belirtildi.

Çok geniş kesimlere ulaşmak için, hiçbir fark gözetmeksizin, yöre, inanç ve etnik dernekleriyle ilişkilerin geliştirilmesi ve bu dernek çevrelerinin HDP’ye oy vermesi için çalışılma yürütülmesin önemine dikkat çekildi.

Toplantıda ayrıca hedef de belirlendi. Karar göre, Frankfurt 20 bin, Mannheim 10 in, Saarbrücken 10 bin, Darmstadt 10 bin, Giessen 7 bin ve Nürnberg 5, toplamında 62 bin seçmen olarak belirlendi.

Kurulacak komisyonlarla her kentte, kasaba ve köyde seçmenlere ulaşılması ve yardımcı olunması da kararlaştırıldı. Ayrıca seçim sürecinde seçmenlerin oy kullanacakları yerlere taşınması için toplu taşımanın olduğu birkaç öneri üzerinde de duruldu.

Seçim çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütülmesi için bir saha seçim komisyonu da oluşturuldu. Komisyon 15 günde bir toplanarak çalışmaları değerlendirecek ve koordine edecek.

Ayrıca alt komisyonlar da oluşturulacak. Bu komisyonlar da haftada bir toplanarak, yürütülen çalışmaları değerlendirilecek. Ayrıca toplantı ve gece yapılması da kararlaştırıldı.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de seçim çalışmaları hızlandırıldı. Freiburg Kürt Kültür Derneği’nde kurulan bilgilendirme stantları ile seçmen kayıtlarının sorgulanıp, kaydolmak için forumlar dolduruluyor.

Yapılan bir toplantı ile de Freiburg ve çevresindeki seçim kayıtlarının güncellenmesi ve bilgilendirme amaçlı seçim komisyonları kuruldu. Yaklaşık 50 kişilik komisyonun genişletilmesi için de çalışmalar yürütülüyor. Önümüzdeki günlerde HDP ile dayanışma gecesinin de organize edilmesi kararlaştırıldı.

STUTTGART

Stuttgart’ta da düzenlenen bir toplantı ile seçim çalışmalarının startı verildi. Mezopotamya Kültür Derneği’nde düzenlenen toplantıda bir basın açıklaması da okundu. Ardından ise seçim komisyonu oluşturuldu. 7 Haziran seçimleri için 15 Mart 10 Haziran tarihleri arasında açık tutulacak seçim çadırı ile çalışmaların sürdürülmesi de kararlaştırıldı.