Almanya’da Xerabê Bava köyü için eylem takvimi

NAV-DEM: Xerabê Bava’da yeni katliamların yaşanmaması için halkımız başta olmak üzere demokratik kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyoruz.

Türk devletinin Nusaybin’in Xerabê Bava köyüne yönelik saldırılarına ilişkin alanlara çıkma çağrısı yapan NAV-DEM, “Xerabê Bava’da yeni katliamların yaşanmaması için halkımız başta olmak üzere demokratik kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan NAV-DEM, Türk devletinin Kürtlere karşı geliştirdiği saldırılara dur deme çağrısında bulundu.

NAV-DEM açıklamasında şunları belirtti: “NAV-DEM ve YJK-E olarak Türk devletinin Kürdistan’da uygulamaya konulan yakıp, yıkma ve katliam politikalarına karşı direnişe geçelim. Nusaybin’e bağlı Xerabê Bava’da (Kuruköy) yeni katliamların yaşanmaması için halkımız başta olmak üzere demokratik kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyoruz.

Türk devletinin Kürtlere karşı geliştirdiği saldırılara dur diyelim. NAV-DEM ve YJK-E olarak tüm demokrasi ve barış güçlerini, uluslararası kurumları ve kuruluşları Xerebê Bava köyünde yaşananlar hakkındaki iddiaları acilen incelemeye çağırıyoruz. Türk devletin ve AKP'nin katliam planlamaları ve Faşizan uygulamalarına karşı harekete geçmeye ve yaptırım yaparak baskı uygulamaya davet ediyoruz.

NAV-DEM ve YJK-E olarak devletin ve AKP saray çetelerinin halkımız üzerinde geliştirilen politikalarına karşı sesimizi duyurmak için halkımız ve yöneticilerimizi sürekli bulunduğu alanlarda acil olarak eylem ve etkinlikler geliştirmeye, devrimci, demokrat, sosyalist, ilerici güçleri ve inanç sahibi Sünni, Alevi, Êzidî, Asuri-Süryani, Ermeni tüm kimlik ve inanç kesimleri AKP faşizmine karşı aşağıdaki şehirlerde yapacağımız yürüyüş ve mitinglere güçlü bir katılım sağlamaya çağırıyoruz.”

Yapılacak olan yürüyüşlerin yer ve zamanı:
 

21 ŞUBAT

BERLİN

Yer: Brandenburger Tor
Saat: 17.00

FRİEDRİCHSHAFEN

Yer: Wilhelmplatz
saat 16:00

NÜRNBERG

Yer: Hauptbahnhof

Saat: 18.00


GIESSEN

Yer: Kirchplatz

Saat: 15.00 

22 ŞUBAT


HEİLBRONN

Yer: Kilianplatz

Saat: 17.30


DORTMUND

Yer: HBF arkası 

Saat: 17.00 


BİELEFELD


Yer: Jahns Platz 

Saat: 17.00 
 

HAGEN

Yer: HBF Vorplatz 

Saat:17.00 

DUİSBURG


Yer: HBF Vorplatz 

Saat:17.00 


MANNHEİM

Yer: Hauptbahnhof önü 
Saat: 17.00
 

23 ŞUBAT


ESSEN

Yer: Hauptbahnhof önü
Saat: 17:00