Amara yürüyüşüne yüzbinleri bekliyoruz

Amara yürüyüşü için hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. 3 Nisan'da başlayacak kutlamalar için kurulan sağlık, güvenlik, ulaşım, konaklama gibi komisyonlar çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Amara yürüyüşü için hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. 3 Nisan'da başlayacak kutlamalar için kurulan sağlık, güvenlik, ulaşım, konaklama gibi komisyonlar çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kutlamaların 4 Nisan günü yapılan kitlesel yürüyüşle son bulacağını kaydeden tertip komitesinden Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (Tuhad-Fed) Eşbaşkanı Mehmet Temizyüz, kutlamaya yüzbinleri beklediklerini söyledi. Temizyüz, "Artık bugün Kürtler 4 Nisan'ı Önderliğe, Kürt halkına ve şehitlere bir armağan olarak düzenliyor" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü nedeniyle bu yıl yapılacak Amara yürüyüşünün hazırlıkları devam ediyor. Bir hafta önceden başlayan hazırlıklar konusunda ANF'ye açıklamalarda bulunan Tuhad-Fed Eşbaşkanı Mehmet Temizyüz, bu yıl yapılacak Amara yürüyüşünün geçen yıllardan Amara yürüyüşünü değerlendirirken, öncesinde Kürt özgürlük mücadelesini ve Öcalan’ın çıkışını değerlendirmek olduğunu belirten Temizyüz, "Önderliğin ilk çıkışını, PKK hareketini, Kürt özgürlük mücadelesinin kurulmasını ve büyümesini görmek gerek. Artık uluslararası arenada bu mücadelenin vahşetlere karşı bir mücadele olduğu kabul edilmiş" dedi.

Amara yürüyüşlerinin daha önce asker ile polisiye tedbirlerle engellendiğini, yasaklandığını ve 2009 yılında yapılan yürüyüşte iki arkadaşlarının katledildiğini kaydeden Temizyüz, "Devlette artık bu günün Kürtlerin doğuşu olduğunu gördü. Biz, bu günü normal bir doğum günü olarak ele almıyoruz. Artık bugün Kürtler 4 Nisan'ı önderliğe, Kürt halkına ve şehitlere bir armağan olarak düzenliyor. Biz bugün de, önderliğin fiziki olarak dört duvar arasında artık kalamayacağını, manifestosunun, ideolojisinin, felsefesinin özgür olduğunu ve önderliğin de artık özgür olduğunu sesleneceğiz" şeklinde konuştu.

YÜZBİNLERİ BEKLİYORUZ

Bu yıl yapılacak kitlesel Amara yürüyüşüne yüzbinleri beklediklerini kaydeden Temizyüz, "Newroz'da, imza kampanyasında ortaya çıktı. Artık Kürt Halk Önderinin fiziki tutsaklığının bir anlamı kalmadığı ortadadır. Biz, bu noktada artık 2015 yılının 'özgür önderlik' şiarıyla 4 Nisan kutlamalarını yapacağız. Biz her zaman da bir halkın doğuşunu kutlamak için hiç kimseden bir izin almak gibi bir şeyimiz olmuyor, olmadı, bundan sonra da olmayacak.

Bu aşamada artık önderliğin özgürlüğü dediğimizde sadece bir kişinin ya da önderliğin özgürlüğünden bahsetmiyoruz. Önderliğin özgürlüğü dediğimizde Rojava'nın özgürlüğünü, Ortadoğu'daki kaosun bu çözümle bitirileceğini, Türkiye'de yaşayan bütün halkların, ezilen halkların bugüne kadar inkar ve imha politikaları çerçevesinde ellerinden alınan halkların geri iadesini haykıracağız. Bugün Kürt özgürlük mücadelesi Ortadoğu'da dünyaya insanlık adına bir savaş yürütüyorsa, bu önderliğin ortaya koyduğu mücadeledir, önderliğin doğuşudur, önderliğin Kürt halkını bugüne getirişidir" dedi.

‘HAZIRLIKLARIMIZ BİTME AŞAMASINDA’

Amara yürüyüşü için hazırlıkların bitme aşamasına geldiğini belirten Temizyüz, "Her sene kutlamaların yapıldığı park bitme aşamasında. Aynı şekilde Amara köyünü süsleme çalışmaları devam ediyor. Tertip komitesi olarak kurduğumuz komisyonlarda ulaşım, güvenlik, sağlık, konaklama gibi çalışmalarımız sürüyor. 1 veya 2 Nisan tarihinde kutlama alanına sahne kuracağız. 3 Nisan tarihinde ise öğleden sonra başlayacak kutlama programımız gece saat 01:00'e kadar sürecek. Sonraki gün ise Amara'ya yürüyüş düzenlenecek" dedi.

Bu yıl yapılacak yürüyüşe İstanbul, İzmir, Ankara, İç Anadolu bölgeleri dahil tüm şehirlerden gelenler olacağını ve yoğun bir katılım beklediklerini kaydeden Temizyüz, birçok kentte 3 Nisan tarihinde Amara'ya doğru yürüyüşlerin başlayacağını sözlerine ekledi.

4 Nisan'da Amara'da son bulacak yürüyüş konusunda bilgi veren Temizyüz, "Yapılacak yürüyüş ardından önderliğin doğduğu evde çocuklar tarafından doğum günü pastası kesilecek. Sonra geri dönüşler olacak. Geri dönüşlerde Mahsun ve Mustafa arkadaşların şehit düştüğü Halfeti'nin girişinde saat 12:00'da anmamız gerçekleşecek ve programımız bununla sona erecek" şeklinde konuştu.