Amed'de 'Bijî Berxwedana Kobanê' formaları raflarda

Kobanê'nin DAİŞ çetelerinden temizlenmesi ardından, Amed caddelerinde de Kobanê zaferini simgeleyen ve üzerinde "Bijî Berxwedana Kobanê" yazılı formalar tezgahlarda yerini aldı.

Kobanê'nin DAİŞ çetelerinden temizlenmesi ardından, Amed caddelerinde de  Kobanê zaferini simgeleyen ve üzerinde "Bijî Berxwedana Kobanê" yazılı formalar tezgahlarda yerini aldı. Formaların yoğun ilgi gördüğünü belirten satıcılar, kiminin gelip önünde fotoğraf çektirdiğini, kiminin ise birini kendine, birini de arkadaşına hediye aldığını söylediler.

Kobanê'nin özgürleştirilmesinin ardından, Kobanê zaferini simgeleyen formalar Amed'de tezgahlarda yerini aldı. Sur ilçesinde Gazi Caddesi ile Melikahmet Caddeleri üzerinde seyyar tezgahlarda satılan yeşil-kırmızı-sarı renklerle süslenmiş, üzerinde Kobanê direnişi yazıları yer alırken, formalarda YPG armaları da dikkat çekiyor. 

İki haftadır formaları toptan alıp getirdiklerini ve satıştan memnun olduklarını belirten satıcılar, "Çok büyük kar elde etmiyoruz ama ilgi bizi memnun ediyor. Diğer formalara oranla satışları daha iyi. Bazıları sadece gelip fotoğraf çekiyor. Kimisi ise birini kendine birisini ise hediye etmek için satın alıyor" dediler. 

Formaları 15 TL'den satışa sunduklarını belirten satıcılar, kimi müşterilerinin Kobanê hatırası olarak formalardan 2'şer 3'er tane satın aldıklarını söylediler.