Amed'deki KESK'liler: AKP eriyor; biat etmeyeceğiz!

Amed'de ihraç edilen kamu emekçileri için oturma eylemi yapıldı. Eylemde AKP politikalarına karşı direniş mesajı verilirken, AKP'nin her geçen gün eridiğine de dikkat çekildi.

Amed'de ihraç edilen Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyeleri, ihraçları protesto amacıyla Büro Emekçileri Sendikası’nda (BES) oturma eylemi başlattı. KESK Genel Merkezi’nin aldığı karar kapsamında KESK Amed Platformu ihraç edilen emekçilerin geri alınması ve OHAL’in kaldırılması için Türkiye’nin genelinde her cumartesi farklı şubelerde oturma eylemi gerçekleştirilecek.

Eylemde sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları atıldı. TÜM BEL-SEN Şube Başkanı Muhsin Yanık, eylemdeki konuşmasında, kentte toplam 440 KESK üyesi emekçinin ihraç edildiğini söyleyerek, hükümetin akıldan ve mantıktan yoksun uygulamalarından bir an önce vazgeçmesi gerektiğini belirtti.

'BUGÜNLER DE GERİDE KALACAK'

Yanık, ihraç edilen arkadaşlarından 20’sinin cezaevinde tutsak olduğunu dile getirirken, şöyle dedi: "Türkiye’de emekçilerden akademisyenler ve gazetecilere kadar soruşturma, açığa alma ve cezaevine konulmalar yaşanıyor. Biz bunların çözüm olmadığını defalarca söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. OHAL ile yaratılan korku imparatorluğu geçicidir. Halk daha önce 12 Eylül zihniyetine de direndi ve o zihniyetin kırıntılarını da ortadan kaldırdı. Bugünler de geride kalacaktır."
AKP'nin her geçen gün siyaseten eridiğini vurgulayan Yanık, şiddet politikalarına karşı direneceklerini ve dayatılan biat kültürüne asla diz çökmeyeceklerini kaydetti.