​Amsterdam’da Halepçe katliamında yaşamını yitirenler anıldı

Hollanda’nın Amsterdam kentinde, Halepçe katliamında yaşamını yitirenler anıldı.

Amsterdam Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anmaya çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Halepçe katliamının perde arkasında birçok devletin rol oynadığına dikkat çekilen toplantıda Saddam Hüseyin’in emriyle Halepçe’de soykırıma tabi tutulan Kürdistanlılar anıldı.

Soykırıma ilişkin sinevizyon gösteriminin de izlendiği anmada, Amsterdam Demokratik Kürt toplum Merkezi Eş Başkanı Engin Yurtsever “Kürtlerin yüzyıllardır uğradığı soykırımın bir örneğinin de Halepçe’de tekrarlandı, ama Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin örgütlülüğü ve mücadelesiyle bu dönem aşıldı. Bugün ise daha güçlü ve daha emin bir şekilde özgürlüğe ilerleniyor. Kürtlere karşı işlenen bütün suçların hesabını mutlaka sorulacaktır” dedi.

Toplantıda konuşan siyasetçi Hikmet Ankara ise, bu katliamda başta Türk devletinin rolü olduğunu söyledi. Katliama destek sunan emperyalist devletlerin ise suç ortağı olduklarından dolayı sessiz kaldıklarını belirtti.

Kürt siyasetçi Ciwan Dep ise, Halepçe soykırımın bir insanlık suçu olduğunu, düşman zihniyetinin bir yansımanın ötesinde, Kürtler arasında birlik olmamasının da bu soykırımın işlenmesinde etken olduğunu dile getirdi.

Bugün KDP’nin izlediği politikaların bu zihniyete halen hizmet ettiğini de vurgulayan Dep, yaşanan durumun bir kardeş kavgasından ziyade ihanet olduğunu vurguladı.

Ulusal birliğin kurulması gerektiğini de dile getiren Dep, Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin izlediği yolun başta Ortadoğu olmak üzere, bütün halklara bir anahtar niteliğinde olduğunu da söyledi.

Tören, konuşmaların ardından sona erdi.